Ovoga listopada čeka nas 4. izdanje Nacionalnog dana albuma

Ove jeseni, čitav svijet, pa tako i Hrvatska, slavi 73. rođendan glazbenog albuma – formata koji je unatoč svim trendovima kroz glazbenu povijest opstao i predstavio značajni doprinos razvoju umjetnosti i diskografije.

U Hrvatskoj ćemo njegov rođendan obilježiti 23. listopada kao „Nacionalni dan albuma”.  Hrvatska diskografska udruga u suradnji s diskografskim kućama, autorima, izvođačima i novinarima provodi niz aktivnosti ove jeseni, a svoju su podršku projektu pružile i ambasadorice projekta – Alka Vuica, Nika Turković i Tereza Kesovija.

Ovogodišnji Nacionalni dan albuma posvećen je ženama u glazbi. On je prilika za ponovni posjet ikoničnim i najutjecajnim albumima najprodavanijih žena i umjetnica kroz čitavu povijest snimljene glazbe, obuhvaćajući sve žanrove i desetljeća.

Proslava 73. rođendana glazbenih albuma i ove godine nam dolazi s naslovom koji potiče čitanje o onome što slušamo. Knjiga 73 priče o albumima povodom 73 godine od prvog izdanja prožeta je inspirativnim pričama i doživljajima glazbenica, autorica, izvođačica.

Radi se o četvrtoj knjizi u nizu kojom Hrvatska diskografska udruga od zaborava čuva glazbena djela žena i slavi ljepotu koncepta glazbenog albuma, autora Zlatka Turkalja Turkija.

(10)

Ovoga listopada čeka nas 4. izdanje Nacionalnog dana albuma