Poznati hitovi zagrebačke pop-rock škole slušat će se u Lisinskom 25. studenog na koncertu “Pamtim samo sretne dane”

Zagrebačka filharmonija pod ravnanjem dirigenta Josipa Cvitanovića te razni pjevači počastit će zagrebačku publiku poznatim pop-rock hitovima objedinjenima na koncertu “Pamtim samo sretne dane”.  

Publika će imati priliku čuti bezvremenske hitove Parnog valjka, Prljavog kazališta, Novih fosila, Srebrnih krila, Aerodoroma te autora Zrinka Tutića, Huseina Hasanefendića – Husa, Rajka Dujmića, Arsena Dedića i drugih u drugačijim aranžmanima koje su priredili Josip Cvitanović, Olja Dešić i Ivan Popeskić.

Solisti će, uz pratnju Zagrebačke filharmonije, poznatim hitovima pokušati u jednoj večeri napraviti mali presjek zagrebačke pop-rock škole. Zagrebačkom filharmonijom ravnat će Josip Cvitanović, a pjevat će Gabi Novak, Vlado Kalember, Jurica Pađen, Ivana Marić, Marko Kutlić, Nermin Puškar i Martina Majerle.

Glazbeni producent projekta je Josip Cvitanović, a izvršni producent Tomislav Kašljević.
„Nakon lanjske premijere projekta „Ima neka tajna veza“, brzo se i prirodno nadovezala ideja da i hitove zagrebačke pop-rock škole predstavimo na isti način. Pjesme Arsena Dedića, Kemala Montena, Rajka Dujmića, Huseina Hasanefendića Husa, Zrinka Tutića… to uistinu i zaslužuju, samo je šteta što jednim koncertom nećemo moći obuhvatiti sve, nego samo manji dio. Potrudili smo se da to bude neki reprezentativni presjek i vjerujemo da publika neće ostati razočarana“, rekao je Tomislav Kašljević.

„Hitovima koji su nam ostavljeni u nasljeđe nova forma na neki način ulijeva i novi život jer dopire do nove publike i nastavlja se prenositi daljnjim generacijama, a i Zagrebačka filharmonija crossover projektima otvara vrata novoj publici, tako da je ovo jedan win-win projekt“, zaključio je Kašljević.

Na reperotaru koncerta naći će se hitovi “Za dobra stara vremena”, “Košulja plava”, “Lutka za bal”, “Stranica dnevnika”, “Ljubavna”, “Čarobno jutro”, “Moj bijeli labude”, “Pamtim samo sretne dane”, “Sve što znaš o meni”, “Zamisli život u ritmu muzike za ples”, ali i mnogi drugi. 

Ulaznice se mogu kupiti preko sustava eventim.hr, ulaznice.hr te na blagajni Lisinskog.

(22)

Poznati hitovi zagrebačke pop-rock škole slušat će se u Lisinskom 25. studenog na koncertu “Pamtim samo sretne dane”