Policijska klapa Sveti Mihovil objavila prvi studijski album Kada je trebalo…

Idejom nekoliko policijskih službenika te uz podršku svojih rukovoditelja, Policijska klapa Sveti Mihovil započela je s radom u srpnju 2009., da bi nakon kratke pauze ponovno nastavila s radom u veljači 2015. godine.

Ideja vodilja bila je približavanje policije građanima, ali i građana policiji, s naglaskom na pristupačnost, zajedničko druženje, klapsku pjesmu i prijateljstvo. U tom duhu objavljeno je studijsko izdanje Kada je trebalo… s 10 sjajnih a capella i instrumentalnih izvedbi, među kojima je i Presveta Bogorodice, pjesma koja je klapi donijela prvu nagradu publike na festivalu Klape Gospi Sinjskoj 2017. godine.

Policijska klapa ime je dobila po Svetom Mihovilu, predvodniku nebeske anđeoske vojske, zaštitniku policije te čuvaru i branitelju zajedništva. Sastavljena je od policijskih službenika koji unatoč teškim i odgovornim poslovima svoje slobodno vrijeme posvećuju radu klape, ali i drugih članova koji su im se pridružili zbog zajedničke strasti prema klapskoj pjesmi i u njima prepoznali prijatelje. Svoje znanje i energiju u radu klape utkali su gospođa Vera Obukhova Velić i sadašnji umjetnički voditelj Tomislav Veršić. Klapa je do sada imala nastupe na humanitarnim koncertima, kulturnim događanjima i proslavama te prigodnim obilježavanjima značajnih događaja.

Album Kada je trebalo… u prodaji je u svim prodavaonicama Croatia Recordsa i bolje opremljenim CD shopovima po cijeni od 69 kuna te je dostupan i na svim streaming servisima.

 

(49)

Policijska klapa Sveti Mihovil objavila prvi studijski album Kada je trebalo…