Posveta kralju funka Jazz orkestra HRT-a

“Dino Dvornik Tribute” od danas u prodaji

Koncert Tribute to Dino Dvornik u izvedbi Jazz orkestra HRT-a i gostiju održao se u sklopu projekta Sunčana strana Prisavlja.

Potaknuti uspješnim izvedbama i rekacijama publike, Jazz orkestar HRT-a u suradnji s vokalnim i instrumentalnim solistima koji su im se pridružili na koncertu, odlučio je snimiti isti repertoar te omogućiti široj publici da uživa u antologijskim hitovima legendarnog glazbenika u novim aranžmanima. Od kraja prošle godine album je dostupan na streaming platformama, objavljen je u suizdavaštvu Croatia Recordsa i HRT-a, a od danas je u prodaji i fizičko izdanje.

Album sadrži dvanaest pjesama, redom velikih hitova neponovljivog Dina Dvornika. Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije pod ravnanjem dirigenta i voditelja Mirona Hausera koncertom Tribute To Dino Dvornik odao je počast prerano preminulom hrvatskom kralju funka izvedbama njegovih svevremenskih hitova kao što su “Pelin i med”“Ti si mi u mislima”“Ja bih preživio”, “Zašto praviš slona od mene”“Jače manijače” i mnogih drugih. Kao solisti nastupili su te snimili ove pjesme Helena Bastić, Nina Badrić, Ervin Baučić, Nikola Marjanović, Sabrina Hebiri, Mario Huljev, Igor Geržina, Valerija Nikolovska te Ivana Kindl.

Foto: Samir Cerić Kovačević

Petnaest godina prošlo je od preranog odlaska Dine Dvornika, hrvatskog kralja funka, čiji su stil, svestranost, energija, inovativnost, muzikalnost i individualnost unijeli dotad neslućene novosti u hrvatsku glazbu, pomaknuli granice i postavili nove produkcijske standarde. Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije, jedini profesionalni sastav te vrste u Hrvatskoj, svojim kontinuiranim djelovanjem tijekom više od sedam i pol desetljeća, svrstava se među najdugovječnije big bandove na svijetu. Utemeljen je u sezoni 1946./1947. kao Plesni orkestar Radio Zagreba za potrebe radijskih emisija i snimanja, da bi s vremenom počeo i javno nastupati. Osim sudjelovanja u nizu javnih emisija te samostalnih koncerata u zemlji i inozemstvu, održava i vlastiti koncertni ciklus, kao i razne kolaboracije s aktualnim glazbenicima te u posvetama najvećim legendama regionalne, ali i svjetske glazbene scene.

Album “Jazz orkestar HRT-a i gosti – Dino Dvornik Tribute” od danas možete pronaći u prodaji po cijeni od 12 eura na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa te na webshopu.

(9)

Posveta kralju funka Jazz orkestra HRT-a