PREDSTAVLJAMO IZVOĐAČE CMC FESTIVALA VODICE 2023. powered by Calzedonia

Željko Bebek kao jedan od izvođača najvjernijih CMC festivalu ponovno u Vodicama!

Za jubilarno 15. izdanje najvećeg regionalnog glazbenog festivala zagrijavamo se predstavljanjem spoja mladosti i iskustva – Željko Bebek i njegov sin Zvone spremno čekaju drugi vikend u lipnju u Vodicama. “Bebekomanija” traje već gotovo pola stoljeća, a legendarni roker i jedna od ključnih figura hrvatske glazbe ujedno je i najveći promotor CMC festivala u Vodicama.

Foto: Dario Njavro

Koncept festivala od samih njegovih početaka zasnivao se u revijalnom predstavljanju glazbenika i njihova rada. A kakav otac, takav i sin Zvone kojem je jedan od prvih nastupa s ocem bio upravo u Vodicama. Prema datumu održavanja CMC festivala Bebekovi usklađuju ostale nastupe. Već su odavno zaokružili 9. i 10. lipanj u svom kalendaru, a za publiku ima bezbroj razloga zašto tog vikenda posjetiti Vodice.

 

Na užarenu rivu vraća se Marija Jelovečki

Marija Jelovečki je prošle godine prvi puta stala na pozornicu CMC festivala u Vodicama. Sav taj trud koji ulaže u glazbu u posljednje tri godine, u svibnju će pokazati na svom albumu prvijencu.

Foto: Dario Njavro

Najavni singl “Kap na licu tvom” ujedno je pjesma koju će druge subote u lipnju predstaviti publici u Vodicama. Smisao glazbe za Mariju je prenošenje emocija, a vodička pozornica i sve okolo nje, sjajno je mjesto za uzajamno dijeljenje tih emocija s publikom i druženje.

Ovoga ljeta vrijedi doći do Vodica poslušati njezin nastup, a vrijedi i saznati koliko će oduševljenje pokazati publika.

 

Na festivalu će prvi puta nastupiti Jure Brkljača

Jure Brkljača je glazbom bio okružen od najranije dobi, a jedan davni televizijski glazbeni show bio je dovoljan da privuče interes publike. Posebno one ženske, koju osvaja glasom, stasom i modernim pop pjesmama s mediteranskim štihom. Iza njega je album ispunjen singlovima koji su postali dio standardnog radijskog repertoara.

Foto: Hrvoje Banić

Mladi Zadranin dobro poznaje susjedne Vodice, a nije mu nepoznanica niti CMC festival na čiju će pozornicu ove godine stati prvi put.

 

Davor Radolfi “mora pivat'” na CMC festivalu! 

Druge subote u lipnju na vodičkoj pozornici i na 15. CMC festivalu nastupit će i Davor Radolfi, a odlučio se predstaviti pjesmom – “Moram pivat'”. Za Radolfija vrijedi poslovica: žuri polako – dugo smo čekali njegov povratak u Vodice, ali zato sada dolazi sa stilom.

Mediteranski ugođaj pjesme kojoj je u središtu čovjek koji živi za glazbu i uz nju prolazi kroz život, osvaja na prvu. Glazba se stvara da se dijeli s ljudima, a s njom se živi bez “slobodnog dana”. Poruka je to kojom će raspjevati publiku u Vodicama. Rado će pljeskom na pozornicu Radolfija pozvati i svi koji su uživali u njegovim prijašnjim pjesmama, a izvedba bi gostima trebala ostaviti lijepu uspomenu na ovogodišnji festival. 

 

Popularna Buryana u duetu s Lidijom Bačić Lille zapalit će pozornicu CMC festivala

Da je CMC festival rado praćen i u susjednoj Sloveniji, pokazuje nam mlada i talentirana pjevačica Buryana koja je imala veliku želju nastupiti upravo u Vodicama gdje će se predstaviti u duetu s Lidijom Bačić Lille.

Foto: Karla Matulina

Buryana je na slovenskoj glazbenoj sceni prisutna od 2019. godine. Objavila je već 10 pjesama, ne uključujući sudjelovanje na kompilacijama, u duetima i remixevima. Nedavno je iznenadila i pjesmom na hrvatskom jeziku, a za publiku u Vodicama sprema posebno iznenađenje, na oduševljenje domaće publike. Ona je očito spremna za festival u Vodicama, a jeste li vi?

Idućih tjedana čekaju nas još mnoga poznata lica i nove glazbene priče 15. CMC festivala Vodice powered by Calzedonia.

(940)

PREDSTAVLJAMO IZVOĐAČE CMC FESTIVALA VODICE 2023. powered by Calzedonia