Rebeka Montenegro objavila album “Taj sam”

Od danas je u prodaji drugi album crnogorskog rock benda Rebeka Montenegro “Taj sam”, dok je prvi album “Rock and roll život moj” sada dostupan na svim streaming servisima. 

Grupu Rebeka 1989. osnovali su Rajo Golubović i Mišo Vemić. Današnju postavu osim basista i autora Golubovića čine i vokal Zoran Nikčević, gitarist Rade Popović i bubnjar Rajko Biberdžić.
Njihovi novi singlovi dokaz da se crnogorski rokenrol vraća na velika vrata i da su grupe koje su nekada harale prostorom bivše Jugoslavije pogurane entuzijazmom opet počele stvarati. Bend je prestao sa radom 1997., da bi se ponovo okupio 2008. i nastupio na Bedem festu.

Novi albuma sadrži deset pjesama, a to su redom izvrsne pjesme temeljene na rock izričaju s kraja prošlog stoljeća. Domaća scena sjeća se Rebeke Montenegro sa početka devedesetih godina po hitovima kao što su “Rebeka” i “Marko Kraljević”, koji su emitirani na državnoj televiziji u udarnim terminima, dok su ih rokeri izvodili na nastupima u Sportskom centru Morača 1992. i 1993. Rebeka je takođe imala zapažen nastup u Sportskom centru Nikšić, gdje je dijelila binu sa poznatim ex-yu rock sastavima kao što su Riblja čorba, Zabranjeno pušenje, Smak, Generacija 5…

(18)

Rebeka Montenegro objavila album “Taj sam”