Stigao je “Kolumbastični Božićni pjevokaz”

“Šetnja s Kolumbinama” je interaktivna zagrebačka razglednica Gornjeg i Donjeg grada, na hrvatskom i engleskom jeziku ili bolje rečeno to je vesela predstava u pokretu autorice Irene Matas.

Nakon dva nagrađivana kratka filma o Kolumbinama:”Šetnja s Kolumbinama”, Zagreb i “Advent s Kolumbinama”, Zagreb i New York, u režiji Darija Radusina, a prema scenariju Irene Matas,  glazbeni sastav Kolumbinas su novi Irenin kreativni iskorak pa je tako prošlog Adventa predstavljen singl i spot na engleskom jeziku u maniri mini- mjuzikla “Kolumbinas Christmas Medley” a ovog Adventa “Kolumbinas” nam donose hrvatsku inačicu istog songa “Kolumbastični Božićni pjevokaz”.

Tim koji je radio na engleskoj verziji songa zadužen je i za hrvatsku verziju. Skladatelj i aranžer je Teo Visintin dok je autorica teksta Irena Matas a glazbeni producent Mirko Šenkovski-Geronimo. Spot koji odiše čarolijom Božića u režiji Maxa Hozića i prema scenariju Irene Matas, sačinjen je od dijelova spomenutog kratkog filma “Advent s Kolumbinama” u režiji Daria Radusina te spota za song “Kolumbinas Christmas Medley” u režiji Marka Erlića s prema scenariju Irene Matas. Ulogu Kolumbine i u ovom veselom Božićnom spotu preuzela je Irena dok je Kolumbinotica njezina kolegica iz predstave i predhodnih filmića, akademska glumica Tea Šimić. Pet Vilenjaka: Wilibrada, Praškolinu, Četkolana, Dekoratelu i Gurmolana glumi prijateljica Tamara Bucić a ples “Kolumbinas”  koreografirala je Marija Mrđenović Minarik Missy.

“Uz najiskrenije želje da naš song mjuziklić još jednom pronađe svoj put do vaših srca i donese vam pregršt radosti i veselja koliko vas družino ima, želimo od naših kolumbastičnih srca najveseliji Božić i najsretniju Novu  2023. godinu baaaš svima! Ako slatko djetešce ne čuči u tebi, bolje nemoj maštat’ u sebi jer mašta bujna nije igra tužna već samo veselje i radost nužna”, poručile su još u duhu svoje predstave  “Kolumbinas” za kraj.

 

(43)

Stigao je “Kolumbastični Božićni pjevokaz”