Sve pjesme s Dore 2024. dostupne za preuzimanje!

Croatia Records ima 5 predstavnika – Damir Kedžo, Lu Dedić, Mario Battifiaca ft. Robert Ferlin, Stefany i The Splitters

Nakon niza godina u prekrasnoj Opatiji, Dora 2024. održat će se na Prisavlju u studiju HRT-a.

Croatia Records ima pet predstavnika koji će nastupiti na zagrebačkoj pozornici, a pjesme možete poslušati na YouTube kanalu Hrvatske radiotelevizije te na svim streaming servisima.

Damir Kedžo donosi snažnu baladu “Voljena ženo”

Streaming servisi – https://ampl.ink/p6JBB

“Voljena ženo” pjesma je koju Damir Kedžo predstavlja na ovogodišnjoj Dori, nudeći publici splet snažnih emocija kroz svoj prepoznatljiv vokal i izuzetno interpretativno umijeće. Istovremeno nježnu i moćnu baladu koja spaja ljubav, strast i introspekciju napisao je Ante Pecotić, a aranžmanski uobličio Saša Milošević Mare, koautor pjesme “Molitva” koja je 2007. pobijedila na Eurosongu. Pjesmu prati impresivan videospot u režiji Lumiere Production koji dojmljivim koloritom i pažljivo biranim scenama prenosi duboke osjećaje pjesme i čini ovu glazbenu priču očaravajućom.

“U pjesmu sam se zaljubio na prvo slušanje, osjetio sam da joj imam nešto dati i drago mi je da smo istu večer snimili demo verziju. Ante Pecotić i ja smo nakon trogodišnje pauze ušli u dublju fazu našeg pjevačko- autorskog odnosa, obojica smo osjetili pjesmu, ja sam protrljao ruke i rekao: ‘Ante, imamo idući singl’. Ujutro me dočekala poruka: ‘Ja mislim da ovo ne bi trebao biti idući singl, s ovim bi trebali ići na Doru’. Dora mi nije bila u planu, ovo je zapravo bila Antina odluka i ja sam je odlučio poslušati”navodi popularni pjevač.

Lu Dedić debitira na Dori s “Plavim leptirom”

Streaming servisi – https://ampl.ink/MM46j

Magično i drugačije odlučila je pokazati debitantica Lu Dedić pjesmom “Plavi leptir” koju potpisuje Miroslav Lesić. Unuka legendarnih Arsena i Gabi i kćer jednog od naših najboljih jazz pijanista, Matije Dedića, odmalena je živjela s glazbom različitih stilova, a pop izričaj je onaj s kojim je profesionalno zakoračila u svijet glazbe. Lu hrabro prati obiteljske glazbene stope, a nastupom će pokazati nježnu, ali i moćnu verziju sebe.

“Jako sam uzbuđena oko svega. U kratkom vremenu koliko se bavim pjevanjem isprobala sam različite žanrove, pa tako i autore. Tako sam se našla i u studiju Miroslava Lesića, gdje smo snimili pjesmu ‘Plavi leptir’. Pjesma tada nije bila namijenjena Dori, no nakon nekog vremena Miro mi se javio s idejom da ju prijavimo, na što sam pristala jer mi je nastup na Dori idealna prilika da probam nove aspekte profesije. Organizacija je puno kompleksnija, neusporedivo s bilo čime što sam do sada radila, zbog čega mi je uzbudljivo sudjelovati u cjelokupnom procesu i vidjeti kako se to sve odvija prije nego što stigne pred TV kamere i publiku. Pjesmu bih opisala kao vilinsku i bajkovitu, u isto vrijeme nježnu i moćnu. Jako mi je drago što imam priliku predstaviti se takvom pjesmom”ispričala je Lu.

Istarski dvojac Battifiaca i Ferlin poručuju “Vodu piti trizan biti”

Streaming servisi – https://ampl.ink/0yVpe

“Vodu piti trizan biti” pjesma je Maria Battifiace Roberta Ferlina. Ono što pjesmu čini posbenom je poruka i tematika koja poziva na više tolerancije, razumijevanja i ljudskosti u društvu i međuljudskim odnosima. Autor glazbe i teksta je Bruno Krajcar, dok je na aranžmanu surađivao s Maurom Giorgijem. Istarski dvojac privukao je pažnju publike pobjedom u desetoj sezoni showa “Zvijezde pjevaju” Hrvatske radiotelevizije, a Battifiacu i Ferlina povezuje prijateljstvo i činjenica da su obojica već dug niz godina popularni radijski voditelji.

“Bruno Krajcar, dugogodišnji prijatelj i Porinom nagrađivani kantautor, kontaktirao me i bacio bubu u uho: ‘Ne bi li bilo zgodno ovu pjesmu predstaviti na Dori’. Zašto za dio parlata u pjesmi kao gosta ne bi pozvali i Roberta Ferlina i eto nesvakidašnje glazbene suradnje. Pjesma nosi duboku poruku kako danas živimo u sebičnom društvu, sve želimo odmah, ništa nam ne odgovara, a od ovakvog dvojca očekuje se nešto ležernija tematika”izjavio je Mario Battifiaca.

Stefany je sanjala o nastupu na Dori, a ove godine na pozornicu stiže s pjesmom “Sretnih dana dat’ će Bog”

Streaming servisi – https://ampl.ink/xvpEr

Stefany Žužić predstavit će se pjesmom “Sretnih dana dat’ će Bog”. Pjesma govori o nadi u bolje sutra, o vjeri u dobro, prijateljstvu i zajedništvu i ljubavi koja uvijek pobjeđuje. Tekst potpisuje Nenad Ninčević, a glazbu i aranžman Branimir Mihaljević. Stefany pjeva od malih nogu, a javnosti se prvi put predstavila kao mlada natjecateljica glazbenog showa “The Voice”, gdje se plasirala  u emisije uživo i došla do četvrtfinala. Nakon Voicea posvetila se školovanju i danas s diplomom u rukama stvara svoje mjesto na glazbenom nebu. Svojim  izvedbama privlači pozornost javnosti, počinje raditi koncerte i stvarati svoju glazbu.

“Tema je univerzalna i vjerujem da će svatko tko posluša prepoznati poruku optimizma potrebnu svakog dana. Moram priznati da sam oduvijek sanjala kako ću jednog dana s ponosom stati na pozornicu Dore, zapjevati veliku pjesmu i predstaviti se u najboljem svijetlu, te napraviti sve da zapjevam i na pozornici Eurosonga. Moji snovi polako se ostvaruju i neizmjerno sam sretna zbog svega što me čeka na putu do samog nastupa na Dori 2024.”rekla je Stefany.

Pjevna melodija, pamtljiv refren i britpop prizvuk – The Splitters se vraćaju na pozornicu Dore

Streaming servisi – https://ampl.ink/eobYp

Jedan od najboljih bendova splitskog novog vala, The Splitters, pripremili su za ovogodišnju Doru pjesmu “Od kad te sanjam” koju autorski potpisuju Josip Petar Senta, a aranžman i produkciju radio je Marko Mihaljević.  U 2023. Splittersi su objavili dugoočekivani album “Role filmova”, na kojem se nalazi i “Lost and Found”, pjesma s kojom su oduševili na prošlogodišnjoj Dori, zauzeli visoko četvrto mjesto i pokazali se kao najveće iznenađenje natjecanja za pjesmu Eurovizije 2023. godine. Ove godine vraćaju se na Doru, no ovog puta s autorskom pjesmom na materinjem jeziku.

“Pjesma ‘Od kad te sanjam’ je nastala krajem rujna 2023. godine nadahnuta lijepim životom kojeg živim s onim što volim i koga volim bez briga za sve ostalo. Pjesma govori o tome da od kad naučimo gledati svoja posla i svoj dan- život postaje mirniji i ljepši”navodi Josip Senta, frontman i basist grupe.

Izvođači sad imaju nešto više od mjesec dana za posljednje priprememe i uvježbavanje nastupa. Za Doru 2024 predviđene su tri večeri; dvije polufinalne koje će se održati 22. i 23. veljače te finalna večer koja će se održati u nedjelju 25. veljače.

(19)

Sve pjesme s Dore 2024. dostupne za preuzimanje!