Tamburaški sastav Satir pred više od 2 tisuće posjetitelja predstavio novi album

Članovi tamburaškog sastava Satir velikim koncertom u svom Davoru i ispred više od 2 tisuće posjetitelja proslavili su 30 godina postojanja i rada te predstavili svoj novi album “Pjevaj Šokadijo”.

Ovo je njihov peti album, sniman je u tonskom studiju Satir pod budnim okom Stjepana Ciprića i uz tehničku podršku Marija Brlića. Većinu pjesama napisao je upravo Stjepan Ciprić.
“Trudili smo se da na pjesmama radimo što bolje i bolje s vremenom te smo sada koliko toliko sazrjeli. Drago nam je što je Croatia Records prihvatila ovu suradnju te je upravo zbog toga i ubrzan izlazak albuma. Na albumu imamo dva gosta, jedan je Stanko Šarić iz Najboljih hrvatskih tamburaša s kojim smo uspjeli snimiti spot za naslovnu pjesmu albuma. U planu je snimanje spota i sa Stjepanom Jeršekom Štefom”rekao je Ivica Ciprić iz Satira dok Mario Olić dodaje da su na prva dva albuma uglavnom imali pjesme drugih autora, a zadnja tri albuma Stjepan Ciprić radi uglavnom sam, tako da su s godinama krenuli ozbiljno raditi vlastite pjesme.

Foto: Nikola Knežević

U središtu Davora okupilo se više od 2 tisuće posjetitelja koji su imali prilike čuti pjesme s albuma, ali i njihove dosadašnje hitove. Na pozornici su im se pridružili Stjepan Jeršek Štef, članovi KUD-a Matija Antun Relković iz Davora, Ivan Martić Ivica i Matej Predojević. Na kraju koncerta na videozidu je premijerno prikazan i videospot za novi singl “Pjevaj Šokadijo” po kojemu je album i dobio ime. Autor spota je Andrej Smolić iz Live Studija.

Foto: Nikola Knežević

“Znali smo da će biti lijep dan pa smo odlučili ovako na otvorenom organizirati promociju i predstaviti videospot. Svima bi se zahvalio na odličnoj suradnji zbog čega je ovaj dan ispao zaista poseban”, kaže Ivica Ciprić koji dodaje da će Satir nastaviti i dalje stvarati nove pjesme, ali i pojavljivati se na tamburaškim festivalima poput onih u Županji i Požegi. Nakon Satira sve posjetitelje je daleko u noć zabavljao lokalni tamburaški sastav Lengeri.

Foto: Nikola Knežević

(22)

Tamburaški sastav Satir pred više od 2 tisuće posjetitelja predstavio novi album