Teška industrija 50 godina kasnije – LP izdanje albuma “Putnički voz uspomena”

Jedan od najpoznatijih rock bendova ovih prostora, Teška industrija, predstavlja novi studijski album pod nazivom “Putnički voz uspomena”.

Nakon prošlomjesečnog izlaska albuma na CD-u, od danas “Putnički voz uspomena” možete poslušati i na ekskluzivnom vinilnom izdanju.

Bend nastupa u sastavu: Seid Memić Vajta (glavni vokal i frontmen), Vedran Božić (gitara), Petar Petej Peco (bubnjevi), Aleksandar Kostić (bas gitara) i Gabor Lengyel (klavijature) koji je autor i glazbeni producent svih jedanaest pjesama s albuma. Za vrhunski dizajn omotnice pobrinuo se svjetski poznati dizajner Dragan S. Stefanović, a album je snimljen u Croatia Records Studiju.

Teška industrija se ovim albumom vratila zvuku kakav je imala sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća kada su vladali regionalnom rock scenom. Tada im je i pripala titula predstavnika progresivnog rocka kojeg su vješto spojili sa simfo rockom te lokalnim folklornim utjecajima.

Nedavno je objavljeno i reizdanje njihovog debitantskog albuma “Ho-ruk” koje i danas stoji kao jedna od najautentičnijih i najposebnijih zbirki pjesama snimljenih u ranim danima rock’n’rolla ovih prostora.

(20)

Teška industrija 50 godina kasnije – LP izdanje albuma “Putnički voz uspomena”