Tri soprana ONE predstavljaju božićnu pjesmu “Oj, Djetešće moje drago”

Operne pjevačice Mima Karaula, Mia Domaćina Topalušić i Ana Zebić Kostel okupljene u sastavu Tri soprana ONE predstavljaju svoj prvi božićni  singl “Oj, Djetešce moje drago”.

Njegujući hrvatsku baštinu izabrale su ovu predivnu narodnu pjesmu iz Prigorja te ju obradile u zanimljivom aranžmanu za njihova tri soprana.

Produkciju pjesme potpisuje Goran Kovačić, s kojim su odmah našle zajednički jezik  i smjer u kojem pjesma treba ići. Posebno su ponosne na svoju članicu Miu koja poznaje njihov senzibilitet i mogućnost njihovih vokala te vješto slaže skladna trozvučja za njihove pjesme, pa tako potpisuje i vokalni aranžman za ovu pjesmu.

Videospot su snimili Beyond Pines Films koji čine Dinko Šimac kao redatelj i snimatelj te Romana Pavliša kao producentica i scenografkinja. Pravoj božićnoj čaroliji doprinijelo je i samo mjesto snimanja, prekrasna utvrda Stari Grad u Đurđevcu, kojima su izrazito zahvalni na ustupanju očaravajućeg prostora Muzeja Grada.

Inače, tri sopranistice diplomu su stekle na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, smjer pjevanje, a povezuje ih činjenica da su zaposlene u zboru Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, gdje su ostvarile i brojne solističke uloge. Iza sebe imaju godine scenskog iskustva, a kao trio djeluju od početka 2019. godine.

Od tada su odradile brojne nastupe, a kako su  i same majke, pjesma “Oj, Djetešce moje drago” za njih ima i posebnu dublju notu. Na svojim koncertima izvode pitke brojeve iz opernog repertoara, ali i opereta, mjuzikala te sve upotpune poznatim hrvatskim šansonama i glazbom iz hrvatskog  filma koji su bliski i poznati publici. Tri soprana ONE pripremaju se za koncertni prosinac, 7. prosinca nastupit će u Zlataru, 9. prosinca u Sesvete, a 30. prosinca u Križevcima.

(21)

Tri soprana ONE predstavljaju božićnu pjesmu “Oj, Djetešće moje drago”