TS Ringišpil predstavlja “Ako odeš”

“Ako odeš” naziv je pjesme ovog mladog tamburaškog sastava iz Vinkovaca, koja se našla na njihovom albumu prvijencu “Jesenja balada”, a sada su za nju objavili i videospot.

Glazbu i aranžman potpisuje Ivan Šarić, a stihove Tereza Bognar.

Ringišpil je sastav kojeg smo do sada mogli čuti u dva osnovna izdanja. Jedno je ono, klasično tamburaško, a drugi je moderni pop – tambura izričaj. Nakon nekoliko zabavnih pop uspješnica kojih se dobro sjećamo, poput “Sara”, “Suđena”, “Jesenja balada”, ovoga puta Ringišpil se odlučio za pjesmu “Ako odeš” koja je klasična tamburaška produkcijska priča – šest tamburaša svira tambure i pjeva bez korištenja elektroničkih pomagala.

Videoprodukciju spota radio je Saul Tikvić, koji jako dobro dočarava atmosferu pjesme, a za eksterijer je odabrana stara slavonska kuća na salašu. “Ako odeš prežalit te nikad neću, proklinjat ću svoju sreću” stihovi su koje nam ova tamburaška pjesma poručuje, prisjećajući nas na to da ponekad ne poštujemo dovoljno ono što imamo, pa tek kad to izgubimo postajemo svjesni tog gubitka. Mnogi su zasigurno doživjeli slično iskustvo.

Ovaj odličan tamburaški sastav nikada ne miruje, stalno svira i snima nove pjesme i spotove. U budućnosti možemo očekivati sijaset njihovih novih glazbenih uradaka jer Ringišpil se boji rastanka samo u svojim ljubavnim pjesmama.

 

(15)

TS Ringišpil predstavlja “Ako odeš”