Ante Pecotić na tribini TUP! – Tekstopisci u poeziji

Sedmo izdanje kulturno-glazbene tribine TUP! – Tekstopisci u poeziji održat će se u utorak, 29. studenog, u 20 sati u Shock Show Industry D’ Katran, a ugostit će jednog od najuspješnijih domaćih skladatelja i tekstopisaca popularne glazbe, Antu Pecotića.

“Doktor za hit”, “hitmajstor”, “hitmejker”, sve su to nazivi kojima se u muzičkim krugovima govori o Anti Pecotiću, tekstopiscu i autoru koji stoji iza najvećih hitova Vanne, Severine, Tonyja Cetinskog i mnogih drugih. U razgovoru s urednicom tribine, Mirelom Priselac Remi, Pecotić će otkriti što se to razlikuje u tekstu hita i obične pjesme, kako izgleda radni dan jednog tekstopisca, može li se pjesma “naručiti” i postoji li situacija koju nikada ne bi stavio u pjesmu?

Da sve ne ostane samo na priči o muzici, pobrinut će se Saša Miočić (klavijature) i Mario Klarić (bubanj) koji će uz Remi prevesti jednu od pjesama Ante Pecotića u neki novi žanr, s novom melodijom. Naime, od originalne pjesme tekstopisca koji gostuje zadržava se samo tekst kako bi se pokazala polivalentnost kvalitetnog teksta. U rukama sposobnih skladatelja i muzičara, svaka pjesma može se prevesti u posve novo muzičko djelo!

(226)

Ante Pecotić na tribini TUP! – Tekstopisci u poeziji