Kurt Elling stiže u Zagreb

Velika svjetska zvijezda – Kurt Elling, ovogodišnji dobitnik nagrade ‘Grammy’, dolazi u Lisinski u nedjelju, 7. studenoga u pratnji ZJM Big Banda!

Kurt Elling čuven je po svojoj jedinstvenoj mješavini razigranosti i pjesničke senzibilnosti, a ugledni su ga kritičari i čitatelji cijenjenih časopisa poput DownBeat i Jazz Times više puta svrstali u sam vrh ljestvica najboljih jazz-pjevača

Ovog virtuoznog pjevača, koji po časopisu Jazz Times spada u „kraljevsku lozu vokala od Louisa Armstronga preko Marka Murphyja”, krasi muzikalnost i sjajna tehnika bogatog baritona kojim pjeva kroz čak četiri oktave. Ima nenadmašan osjećaj za ritam, fraziranje, scat improvizaciju i dinamiku, kao i smisao za dramatiku… sve to zajedno njegove izvedbe čini nezaboravnima.

New York Times nazvao ga je „najistaknutijim pjevačem našega vremena“, časopis DownBeat četrnaest ga je godina zaredom smještao na sam vrh najboljih jazz-pjevača, osvojio je osam nagrada Udruge jazz-novinara za pjevača godine te 12 nominacija i dvije nagrade Grammy.

Osim klasika, izvodi i skladbe modernijih autora rijetko izvođenih u vokalnom jazzu, poput Pata Methenyja, Johna Coltranea, Joea Zawinula, Herbieja Hancocka, Courtneyja Pinea, Bobbyja Watsona. Na repertoaru ima i vlastite skladbe s tekstovima za koje nadahnuće crpi iz djela svjetskih književnih klasika poput Rainera Marie Rilkea, Marcela Prousta, Jacka Kerouaca, Rumija, Pabla Nerude i Kennetha Rexrotha.

Pred nama je ekskluzivna veličanstvena večer najboljih jazz-standarda u zapanjujućim izvedbama jedinstvenoga Kurta Ellinga uz ZJM Big Band.

Ulaznice za koncert dostupne su putem sustava Ulaznice.hr te na blagajnama Lisinskog.

(14)

Kurt Elling stiže u Zagreb