Valentin “zapalio Pola grada”

Nakon uspješnog dueta i nastupa na ovogodišnjem CMC festivalu s dugogodišnjim prijateljem Draženom Žerićem Žerom i još uvijek aktualnom pjesmom “Tamo na vjetru sa Dunava”, Valentin predstavlja novi singl “Pola grada”.

Valentin voli surađivati s prijateljima glumcima i glazbenicima tako da je i za novi singl napravio iznenađenje. Naime, glavnu ulogu u novom spotu ima Alin Kavur, poznatiji kao Dado iz kultne serije “Smogovci”. Dugogodišnji prijatelji odmah su se složili oko Valentinove ideje za spot i krenuli u višednevno snimanje. Da povežu Alinovu prošlost sa “Smogovcima” neke kadrove snimali su na istim lokacijama kojih se Dado prisjetio sa snimanja serije. Valentin je glazbeni dio sa svojim bendom snimio u velikom rockerskom stilu, na krovu jedne zagrebačke zgrade, a djevojku po koju Alin kasni na kolodvor utjelovila je Dijana Bedečki.

Valentin se još jednom pokazao kao majstor za sve pa tako za “Pola grada” potpisuje tekst, glazbu, aranžman, produkciju, snimanje i režiju. Također, sve je snimano, miksano i masterirano u studiju Valentin. Valentin je sve instrumente odsvirao uživo, dodatne gitare snimili su Ernest Vinković i Zlatko Bebek, a saksofon Jakša Jorden.

“Pola grada” treći je Valentinov singl nakon pjesama “Tamo na vjetru sa Dunava” i “U tvojim očima” te dobar pokazatelj kako je ovaj autor, aranžer, producent i redatelj na pravom putu. Potpisom ekskluzivnog ugovora za diskografsku kuću Croatia Records ide prema solo albumu koji možemo očekivati početkom sljedeće godine, a pripremio je i puno glazbenih iznenađenja, suradnji i jedan jako interesantan duet za iduću godinu.

(37)

Valentin “zapalio Pola grada”