Zdravko Čolić dobitnik nagrade “Kemal Monteno”

Zdravko Čolić ovogodišnji je dobitnik AMUS-ove nagrade “Kemal Monteno” koja se dodijeljuje za najbolja umjetnička dostignuća i autorsko stvaralaštvo u području zabavne odnosno popularne glazbe.

Zbog poslovnih obaveza, aktualne skandinavske turneje i snimanja spota u Portugalu, Čolić nije bio u prilici prisustvovati sinoćnjoj svečanosti u sarajevskom Domu mladih, a publici i prijateljima zahvalio se video porukom u kojoj je pored ostalog rekao: “Dragi prijatelji, hvala na nagradi. Lijepo je što se čuva sjećanje na našeg Kemu, koji je bio moj veliki prijatelj i suradnik. Sve vas srdačno pozdravljam.”

 

Koncertom u švedskom Goteborgu, Zdravko Čolić je 24. ožujka započeo svoju skandinavsku turneju u sklopu predstavljanja albuma “Ono malo sreće”. Do sljedećeg koncerta u Malmo-u 7. travnja, pjevač koristi priliku da u Lisabonu snimi spot za pjesmu “Tebe čuvam za kraj” autora Miroslava Rusa za koju je aranžman napisao Nikša Bratoš.
Emotivna balada već je osvojila mnogobrojnu publiku širom regije koja s nestrpljenjem iščekuje i ekranizaciju pjesme.

Zdravko Čolić nastavlja skandinavsku turneju koncertima u Malmou (7. travnja), Stockholmu (14. travnja), Horsensu (21. travnja).

(86)

Zdravko Čolić dobitnik nagrade “Kemal Monteno”