Zg jazz u Hrvatski glazbeni zavod dovodi The Cool Jazz Duo, Radojka Šverko Quartet te Matiju Dedića i Vasila Hadžimanova

Treće izdanje međunarodnog jazz festivala ZG JAZZ u Hrvatski glazbeni zavod dovodi vrsne jazzere koji će, sukladno epidemiološkim mjerama, nastupiti uživo pred publikom.

Na Svjetski dan jazza koji se obilježava 30. travnja, prvi će u 18 sati zasvirati The Cool Jazz Duo. Saksofonist Saša Nestorović i pijanist Veljko Glodić tom će prigodom koncertno predstaviti svoj najnoviji album “Lydian Orbit”.

Dan posvećen jazzu završit će melodijama Radojke Šverko, koje su zaživjele još 2018. godine na nosaču zvuka snimanom uživo “As Time Goes By”, a pratit će je njezini dugogodišnji suradnici: prof. Vladimir Babin na klaviru, Henry Radanović na bas gitari i Tonči Grabušić na udaraljkama. Koncert počinje u 21 sat.

Praznik rada proći će u znaku dvojice iznimnih jazz pijanista, Matije Dedića i Vasila Hadžimanova. Matija i Vasil su potpuno autentične glazbene osobnosti i njihove poetike se bitno razlikuju. Dok je Matija predstavnik najboljeg od suvremenog jazza i moderne improvizirane glazbe, Vasil kombinira balkanske tradicionalne ritmove i fuziju suvremenih zapadnih glazbenih stilova od jazza do funka i world musica. Njihov sraz na glasovirima na rasporedu je 1. svibnja u 20 sati na pozornici Hrvatskog glazbenog zavoda.

(6)

Zg jazz u Hrvatski glazbeni zavod dovodi The Cool Jazz Duo, Radojka Šverko Quartet te Matiju Dedića i Vasila Hadžimanova