J.R. August, pravim imenom Nikola Vranić, izniman je talent predodređen za međunarodni uspjeh, ime koje nadilazi granice regije i čije će stvaralaštvo obilježiti godine pred nama. Između klavirskih nota i žanrovski neuhvatljiv, J.R. August od pojavljivanja i prvih pjesama oduševljava publiku i kritiku. “Dangerous Waters” njegov je album prvijenac, svake pažnje vrijedan uradak u kojem se ocrtava izniman talent J.R. Augusta. Glazba koju stvara vuče utjecaje iz različitih smjerova: od starog klavirskog bluesa i boogie-woogieja, preko folk kantautora pa do suvremene indie glazbe – ali je u potpunosti njegova, sastavljena od njegovog imaginarija rijeka, šuma i životinja koje u njima žive.

Nakon pet EP izdanja i uvrštavanju na listu talentiranih glazbenika od strane čuvenog Coldplaya, objava albuma “Dangerous Waters” zatvara jedno i otvara novo poglavlje njegovog stvaralaštva.
Na albumu se nalazi deset pjesama, od kojih šest prethodno objavljenih, ali u ponovno masteriranih u Croatia Records studiju: “Crucify Me” koja će uskoro dobiti novi vizualni pečat u režiji Filipa Gržinčića, “Lead the Way”, “Rivers Runs Through”, “Hold Your Horses”, “Mindheart” i “When I Wake up Tommorow”.

Njegova su crkva pjesma i rijeka pa tako u J.R.-ov svijet uranjamo uz zvuke prirode koji otvaraju novu pjesmu “Fisherking (The Meeting)”. Uz nju te naslovnu “Dangerous Waters”, “The Brown Trout and The Nightingale” i “Let’s Get Together” kao nove pjesme iz svijeta J.R. Augusta postaje jasno zašto se radi o vanserijskom talentu koji nadilazi granice regije.

J.R. potpisuje glazbu, tekstove i produkciju. Pjesme i talent su na prvom mjestu, ali likovno su sjajno priču zaokružile Klasja & Zita uz fotografije Luke Smuka. Za snimanje i miks zaslužan je Dražen Završki, Invisible Choir pod vodstvom Sebastiana Jurića dao je novu dimenziju pjesmama, a svaki J.R-ov obožavatelj putem Indiegogo kampanje zauvijek ostao upisan kao dio ove sjajne priče.

 

Album potražite na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa te na: Webshopu / Deezeru

(933)

CD preporuka: J. R. August – Dangerous Waters