The Frajle feat. Željko Bebek – Žuta ruža

“Što reći o suradnji sa Željkom Bebekom? Velika je čast što je dio albuma „Obraduj me” i što smo zajedno dali neko novo ruho pjesmi ‘Žuta ruža’ – nama je ta pjesma dio nas, dio našeg podneblja, bar smo je mi usvojile i prisvojile. Tijekom ljeta smo imale veliki broj koncerata duž cijele regije i ne postoji mjesto na kojem se ova pjesma nije pjevala u glas. Uz ovu pjesmu smo postale prijatelji sa Željkom i njegovom porodicom i to je najznačajnije što nam je ova suradnja donijela”, izjavile su The Frajle povodom objave spota.

Bebekova “Žuta ruža” objavljena je prije točno 20 godina, a gotovo ne postoji osoba koja, kad čuje prve taktove pjesme, ne poželi zapjevati “Miruj, miruj, srce ti, suzo nemoj padati…”.
Video spot je snimljen u Novom Sadu u režiji Sandre Mihaljević i Igora Ivanovića. “Poznato je da snimanje spotova nije baš omiljena disciplina izvođačima, ali mi se trudimo da snimanje spotova uvijek bude zanimljivo i neobično pa uvijek biramo drugačije i nove lokacije. Spot je sniman na Petrovaradinskoj tvrđavi te na Salašu 137. Mislimo da smo kroz spot prenijeli tu emociju koju pjesma nosi, tu širinu koju nosi ravnica i vjerujemo da će se publici svidjeti”, zaključile su Frajle.

Na koncertima koje pripremaju u sljedećim mjesecima, od Hrvatske preko Slovenije do Makedonije, “Žuta ruža” bit će neizostavni dio repertoara, a nova energija koju su djevojke donijele ovoj prekrasnoj baladi, nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

(2975)

Kategorija: Aktualno