‘Ja bi da san opet mali’ novi singl i suradnja Tončija Huljića

“Ja bi da san opet mali”, naziv je nove pjesme koju su Tonči Huljić i Bobi Mojsovski uz pratnju Madre Badessa ekskluzivno predstavili publici na CMC festivalu u Vodicama. Neumorni skladatelj užurbano radi na novom studijskom albumu stoga je nakon uspješnog singla “No stress” odlučio predstaviti i svoj najnoviji singl, a reakcija vodičke publike bila je najbolji test.

U novoj pjesmi kao gost pojavljuje se i mladi, talentirani makedonski pjevač, Bobi Mojsovski, finalist “X Factor Adrie”. Odabir mladog glazbenika , koji osim u regiji niže uspjehe u Bugarskoj i Bjelorusiji, bio je lak izbor.

“Bobi je jedan od najboljih pjevača s kojima sam radio. Zbog situacije koje se događala u Makedoniji, a znamo da je iskra dovoljna da zapali i šire prostore, želio sam upravo makedonskog pjevača da otpjevamo ovu antiratnu pjesmu. Uostalom, oni su toliko talentirani! Naime i prošli gostujući pjevač mi je bio Makedonac – Emil Arsov, a izgleda da će biti i sljedeći”, izrazio je Huljić svoje oduševljenje talentiranim makedonskim glazbenicima.

Novi singl “Ja bi da san opet mali” na specifičan Huljićev način progovara o ratu te je zbog toga spot ironično snimljen na “bojnom polju” paintballa. U režiji Rina Barbira, Huljić je postao vojni zapovjednik, a ostatak ekipe “vojnici” nezainteresirani za vojne zapovijedi.

“Svi bi se, ili barem većina, željeli vratiti u nevino vrijeme djetinjstva kada i rat izgleda kao da se veliki nešto igraju. Tek kasnije shvatiš da su i odrasli samo velika djeca, to i je poruka pjesme “Ja bi da sam opet mali”. Dosta se osvrćem na aktualnu situaciju koja nije blistava ni u svijetu, a ni kod nas, ni u susjedstvu. Terorizam je svugdje u svijetu. Imao sam baš potrebu osvrnuti se na takvu situaciju i zato ovako brzo ulijećem s pjesmom. Pjesma “Ja bih da san opet mali” je zapravo priča o tome”, rekao je Huljić na snimanju spota.

Tekst za novu pjesmu napisala je Vjekoslava Huljić, a aranžman potpisuju Tonči Huljić i Dušan Vasić. Novi studijski album Tonči Huljić sprema već za jesen, a na njemu će se osim aktualnih singlova “No stress” i “Ja bi da san opet mali” naći i prethodni uspješni singlovi “Tko nije lud, nije normalan”, “Amico Mio Goodbye”, “Čemu nervoza” te nove pjesme.

(319)

‘Ja bi da san opet mali’ novi singl i suradnja Tončija Huljića