2024 Tour: Parni Valjak otkrio prve datume bogate ovogodišnje turneje

Slijede koncerti u Labinu, Zadru, Pragu, Crikvenici, Nišu, Zagrebu…

Parni Valjak, jedan od najistaknutijih bendova ovih prostora, najavljuje za ovu godinu bogatu koncertnu turneju te otkriva prvi val datuma i gradova koje će posjetiti u narednim mjesecima. Labin, Crikvenica, Prag, Niš, Tjentište, Zadar… samo su neke od koncertnih postaja u koje stižu u sklopu “Parni Valjak 2024 Tour”, a čitava turneja započinje 8. ožujka u Labinu.

Na proljeće ponovno krećemo s nastupima i veselimo se svim koncertima koji nam slijede u 2024. godini. Svaka svirka nam je posebna i za svaku dajemo maksimum, a dodatno nam je veselje kada nastupamo tamo gdje dugo nismo bili” otkrivaju članovi benda u najavi ovogodišnje turneje, za koju će uskoro otkriti još datuma.

Parni Valjak je prošle godine potvrdio nastavak svojih aktivnosti i početak novog poglavlja, u kojem im se pridružio pjevač Igor Drvenkar, što je naišlo na podršku publike benda. Od tada su objavili tri autorska singla s prepoznatljivim potpisom Huseina Hasanefendića Husa; riječ je o pjesmama “Moja glava, moja pravila”, “Bogati će pobjeći na Mars” i “Sad kad znaš” s kojima su dosegnuli i vodeće pozicije HR Top 40 liste. Pjesma “Moja glava, moja pravila” ostvarila je i dvije nominacije za nagradu Porin, u kategorijama “Pjesma godine” i “Najbolja izvedba grupe s vokalom”.

Svoje novo poglavlje bend je tijekom 2023. predstavio i uživo kroz više od 20 samostalnih i festivalskih nastupa diljem regije, a u tom smjeru nastavljaju i u 2024. Ovogodišnju turneju započet će 8. ožujka u Labinu, a zatim slijede Medvode (9. ožujka), Zadar (16. ožujka), Crikvenica (13. travanj), Prag (21. travanj), Zagreb (30. svibanj) u sklopu Zagreb Music Festa, Rešetari (14. lipanj), Niš (28. lipanj) u sklopu Evergreen Festivala i Tjentište (20. srpanj) u sklopu OK Festivala.

Kako i sami često ističu, bez svirke gube svoj smisao, a svoju energiju i srž djelovanja nastavljaju dijeliti upravo s mjesta gdje se najugodnije osjećaju – na pozornici pred svojom publikom. Bend koji je obilježio gotovo pola stoljeća regionalne glazbene povijesti svoj pomno odabrani koncertni repertoar nastavlja s publikom dijeliti svevremenske klasike, poput “Stranica dnevnika”, “Jesen u meni”, “Dođi”, “Ugasi me”, i “Zastave”. Kako otkrivaju, na ovogodišnjoj turneji set-listu će nadopuniti i s pjesmama koje nisu uživo izvodili tijekom prošle godine.

Ovo je tek prvi dio otkrivenih datuma i gradova za “Parni Valjak 2024 Tour”, a publika uskoro može očekivati još koncertnih nastupa koje će bend održati tijekom ove godine. Sve detalje će otkrivati na službenoj stranici i društvenim mrežama benda.

Ulaznice za dio koncerata navedene turneje dostupne su putem sustava Eventim, dok će za pojedine datume biti dostupne putem službenih stranica organizatora, što se posebno odnosi na nastupe u sklopu navedenih festivala.

(148)

2024 Tour: Parni Valjak otkrio prve datume bogate ovogodišnje turneje