Davor Baraba Project potpisao ekskluzivni ugovor i predstavio singl “U sjeni prošlosti”

Davor Baraba riječki je glazbenik i multiinstrumentalist koji je osamdesetih i početkom devedesetih kroz bend Aqua i druge projekte bio prepoznatljiv dio glazbene scene te je imao prilike nastupati po cijeloj Europi.

Danas, nakon više godina stanke, okreće novi list svoje glazbene kajdanke i nastavlja svoju priču na sceni pod imenom Davor Baraba Project.

Radi se o materijalima koje Baraba planira pretočiti u album, u čemu će mu svakako pomoći diskografska kuća Croatia Records s kojom je potpisao ekskluzivni ugovor. Ovu priču otvara ljubavna pjesma “U sjeni prošlosti” koja je, kao i ostatak materijala koji će se naći na albumu, njegovo kantautorsko djelo, njegovi zapisi koji su dugo stajali upravo u sjeni prošlosti, a sada je vrijeme da ugledaju svjetlo budućnosti i zablistaju osvježeni novim aranžmanima i jakim mladim glazbenim snagama.

Kao glavne “krivce” za ponovni upliv u glazbene vode Davor navodi svoju obitelj,  a renomirana ekipa koja mu je pomogla u ostvarenju prvog singla je svakako vrijedna spomena. Uz samog Davora, koji je autor teksta i glazbearanžman je napravio Olja Dešić koji je odsvirao i bas linije, dok je na gitari bio Ivan PešutGlavni vokal projekta je Robert Justinić Justabubnjeve je odsvirao Branimir Gazdik, dok je, kako kaže Baraba, on uskočio na sve što je falilo – akustičnu i ritam gitaru te klavijature. Spot je snimljen pod redateljskom palicom Vladimira Feltrina i Šarf produkcije.

(105)

Davor Baraba Project potpisao ekskluzivni ugovor i predstavio singl “U sjeni prošlosti”