Adastra najavila peti album i koncert u Saxu!

“Vidimo se u Saxu, a poklanjamo i bas gitaru!”

Zagrebački bend Adastra sprema se počastiti svoju publiku dugoočekivanim petim albumom “Tajni prolaz” koji će biti dostupan na svim streaming servisima ovog petka.

Nakon vrlo uspješne ljetne turneje gdje je Adastra nastupila po cijeloj Hrvatskoj, 23. rujna planiraju koncertnu promociju albuma u klubu Sax! u Zagrebu.

Bend je osnovan 2005. godine, a na njihovom debitantskom albumu, koji je izdala Croatia Records u lipnju 2007. našao se singl “Nabujala rijeka” koji se brzo vinuo na vrhove top ljestvica hrvatskih radio i televizijskih postaja.

Adastrino glazbeno putovanje uključuje otvaranje za britanski rock sastav MUSE pred više od 9.000 obožavatelja u Zagrebu. Njihova pjesma “Nabujala rijeka” stigla je čak do Los Angelesa, gdje se našla na kompilaciji Radio Expressa uz međunarodne zvijezde poput Jay-Z-ja i Katy Perry.

Trenutnu postavu Adastre čine Jeronim Jerko Szabolcs Marić (pjevač, gitarist, tekstopisac, producent i redatelj),), Armando Filipi (bas gitara), Vladimir Jevicki (gitare) i Dinko Lupis (bubnjar, prateći vokal).

Na petom albumu “Tajni prolaz” nalazi se 12 novih ljubavnih i rock pjesama te jedna angažirana pjesma “Tanki zid” posvećena podizanju svijesti o problemu nasilja nad ženama, koja je napisana u suradnji s autorom Zoranom Brajevićem (autor pjesme “Vjerujem u anđele” koju je otpjevao Oliver Dragojević). Adastra je također usred pripreme spota za pjesmu “Ona pored mene”, koja će se naći na nadolazećem albumu.

Osim predstavljanja svojih najnovijih pjesama, Adastra će izvesti i svoje najpoznatije hitove, a također će biti organizirana i tombola s mnoštvom nagrada. Naglasak je na glavnoj nagradi – električnoj bas gitari.

Ulaznice za koncert u Saxu možete kupiti putem servisa Entrio ili na njihovim prodajnim mjestima po cijeni od 12 eura.

Foto: Vedran Tomac

(9)

Adastra najavila peti album i koncert u Saxu!