‘Bajka’ – novi singl mladog rock benda Nešto između

„Bajka“ je naziv novog singla mladog rock benda Nešto između koji je na kraju 2016. godine objavio svoj hvaljeni debitantski album „Budi svoj“ u izdanju Croatia Recordsa.

Pjesma je snažnog karaktera s pomalo buntovničkom porukom da se ne treba bojati izražavanja svoga mišljenja te da je sreća dostižna ukoliko se čovjek oslobodi okova koje na njega stavljaju očekivanja drugih. Autor upečatljivog teksta je Darko Martinović, većinski autor pjesama s albuma, dok je glazba i žestoki rokerski aranžman djelo Josipa Vukoje.

Spot za pjesmu sniman je u zimskim uvjetima u Gorancima, planinskom dijelu Mostara te na mostarskoj zrakoplovnoj pisti, a obzirom da je glumica dobar dio snimanja provela bosa na niskoj temperaturi, umjesto slavlja povodom zadnje klape snimanja, završila je u krevetu s povišenom temperaturom i prehladom. Redatelj i snimatelj spota je Dino Kadragić.

„Budi svoj“ naziv je prvog albuma benda Nešto između kojeg čine osnivač benda Ante Martinović, Andrija Šimić, Branimir Zorić i Ilija Kordić, četvorica iznimnih srednjoškolaca koji žive za rock’n’roll. Vrijedni momci ustrajni su u naumu da uspiju te zrelo grade svoj glazbeni put. Svo svoje slobodno vrijeme posvećuju sviranju, skladanju te promišljanju o glazbi koju stvaraju i sviraju jer ozbiljno shvaćaju to što rade.

Pjevaju o mladenačkim ljubavima, životnim iskušenjima i svima poručuju da se na njih mora računati. Bend Nešto između prepoznat je od strane publike koja u talentiranim mladićima vidi veliki potencijal te se bend može pohvaliti zavidnim brojem svirki na kojima glazbom ljudima prenose svoju neiscrpnu energiju. Bend iznimno cijeni svoju publiku čija ih podrška potiče na neprestani rad, a upravo ta podrška zauzima veliki dio zasluga što se bend odvažio snimiti svoj prvi album, u izdanju Croatia Recordsa. Album sadrži deset pjesama u pravoj rock maniri uz bonus instrumentalnu verziju pjesme „Tužne oči“. Većinu pjesama napisali su članovi benda Nešto između što je dokaz njihovog velikog talenta, dok je većinu tekstova napisao Darko Martinović koji je ujedno i izvršni producent albuma. Žestoke aranžmane osmislili su Josip Joco Vukoja te bend. Singlovi koji su najavili album su „Budan i živ“, „Poslušan“, „Ljubavna“, „Vraćam se“ te naslovna „Budi svoj“. Album je sniman u studiju Joco Music House i studiju Amadeus, a za vizualni identitet albuma zaslužan je Divina Proportion Design Studio.

(179)

‘Bajka’ – novi singl mladog rock benda Nešto između