Buryana predstavlja novi singl “Slovenka”

Slovenska pjevačica Buryana predstavlja četvrti po redu singl na hrvatskom jeziku.

Nakon debija “Hajde lopove”, dueta “Ratata”Lidijom Bačić Lille i singlom “Dodiri od svile”, Buryana sad donosi četvrti singl koji će se naći na njenom prvom albumu. Novo izdanje svjetlo dana će ugledati ove godine pod okriljem diskografske kuće Croatia Records s kojom je pjevačica prošle godine potpisala ekskluzivni ugovor.

U Sloveniji Buryana nije novo lice, do danas je snimila dvanaest autorskih pjesama na slovenskom jeziku te jednu na engleskom još 2019. godine, kad su je primjetile strane diskografske kuće i ponudile joj suradnju. Ipak, Buryana se prvo usmjerila na slovensko glazbeno tržište gdje su njene najpoznatije pjesme “Vino slatko”, “Vidi se”, “Pijana noč”, “Ajde mali vozi”, “Moje punce”, “Minimalno” i “Brez tebe”.

Njezin novi singl “Slovenka” nešto je drugačiji od prethodnih, a krasi ga jaka nacionalna nota te ljetni ritmovi. Naime, pjevačica želi poručiti da je ponosna što je Slovenka i kako se nikad nije pretvarala da je nešto drugo.

Tekst pjesme potpisuje poznati hrvatski autor Fayo dok je za glazbu zaslužan poznati pjevač i autor Amir Kazić Leo. Aranžman i master napravio je Toni Čosić, a sve je rađeno pod palicom izvršnog producenta Faye, koji istovremeno brine i za pjevačku karijeru Buryane u Hrvatskoj.

Videospot je snimljen u idiličnom Bohinju u Sloveniji, a kao videoproducent potpisuje se poznati slovenski producent Jani Pavec. Spot, kao i tekst, želi prikazati Buryanu kao ponosnu Slovenku, a zanimljivim kadrovima izmjenjuje se simbolika ljepota Slovenije, njene prirode i ljepote slovenskih žena. Sve to Buryana želi prezentirati kao svoju osobnu iskaznicu širom regije. Scenarij i pamtljiva nošnja pjevačice pokazuju da iza pjesme stoji i iskrena priča o ljubavi za  koju ne postoje granice, jezik ili nacionalnost.

Kako i sama pjevačica dodaje “kroz glazbu i u ovoj pjesmi želim da što više pričamo jezikom ljubavi, a što manje o svakodnevnim teškim temama”.

(7)

Buryana predstavlja novi singl “Slovenka”