Danas obilježavamo 80. rođendan legende hrvatske glazbe – Miše Kovača

Najtiražniji pjevač u povijesti hrvatske glazbe, dobitnik najvećeg diskografskog priznanja Multi-platinum award Hrvatske diskografske udruge, Mišo Kovač, rođen je na današnji dan, 16. srpnja 1941. godine.

Svoju karijeru koja traje više od pedeset godina započeo je u Jugotonu, prepjevom pjesme „I Can’t Stop Loving You“ Raya Charlesa, pod nazivom „Ne mogu prestati da te volim“, a od tada je domaću glazbu obogatio pjesmama poput „Ostala si uvijek ista“, „Ako me ostaviš“, „Svi pjevaju, ja ne čujem“, „Dalmacija u mom oku“ kao i ostalim hitovima kojima je došao do vrha hrvatske glazbe.

Diskografsko priznanje Multi-platinum award, za prodanih preko dvadeset milijuna nosača zvuka, dodijeljeno mu je na prvoj večeri 59. Splitskog festivala 2019. godine, odnosno u sklopu programa „Split pjeva Mišu“ gdje su njegove najveće hitove pjevali brojni hrvatski glazbenici među kojima je bila i njegova kći, Ivana Kovač.

Neponovljivi Mišo jedan je od pjevača kojeg obožavaju sve generacije, a prepoznajemo ga i kao fenomen naših prostora, kao čovjeka koji je pomicao granice te postao najtiražniji izvođač u regiji.

(11)

Danas obilježavamo 80. rođendan legende hrvatske glazbe – Miše Kovača