Danijel Meseljević na tamburi snimio instrumentalni album “12”

Poznati vinkovački virtuoz na tamburi, Danijel Meseljević, snimio je studijski album “12” s deset instrumentalnih i dvije pjevane obrade. Radi se o izrazito šarolikoj lepezi glazbenih brojeva za koje je Meseljević sam raspisao aranžmane.

Danijel i ovim albumom dokazuje da je u potpunosti ovladao virtuoznim izvedbama svega što svira na tamburi. Tako se na primjer jednako dobro snalazi svirajući rumunjsku “Horu dim Budesti” , “Slavonskom svadbenom kolu”, Boccherinijevom “Minuetu” ili nezaboravnom “Fascination” još iz Sinatrinog vremena kojeg je uz “New York, New York” na albumu otpjevao Filip Martinić.

Ovim riječima se Danijel obratio svojoj publici:
“Album ’12’ je plod moje strastvene ljubavi prema instrumentalnoj tamburaškoj glazbi koja je nekad bila neizostavan dio repertoara malih tamburaških sastava…”

Zbog izrazito zahtjevnih aranžmana i produkcije Danijel je u goste na albumu pozvao ponajbolje kolege glazbenike. Tako je Ivan Gazibara svirao kontrabas i kontru, Darko Kujundžić berdu, a Marko Bučar na nekoliko skladbi odsvirao je dionice piana i klavijatura.

Stjepan Đurković – Stipa na albumu je pomagao kao supervizor svirke i produkcije cijelog albuma. Mastering je radio Tihomir Ivanetić (Rockoko Studio). Zahvaljujući odlično odabranoj ekipi, vrhunskoj svirci i aranžmanima, sladokusci i znalci tamburaške glazbe moći će uživati slušajući ovaj izrazito moćan i atraktivan album.

CD “Danijel Meseljević – 12” možete nabaviti po cijeni od 12 eura na svim prodajnim mjestima Croatia Records ili putem webshopa.

(17)

Danijel Meseljević na tamburi snimio instrumentalni album “12”