Dementronomesi odsvirali “Sakatog Pauna” i rasplesali Peti Kupe

Dementronomes je sa “Sakatim Paunom”, njihovim nedavno objavljenim albumom, priredio nezaboravni koncert rasplesanoj publici u Petom Kupeu.

Ovaj sedmeročlani bend iz Zagreba povezuje velika ljubav prema glazbi koja se čuje u svakoj odsviranoj noti.

“Mislim da je to prije svega jedna zabavna muzika za ples koja ima veze s funkom, ali je na neki svoj način iščašen. Mislim da ljudi uopće ne trebaju biti opterećeni time što je to u nekom muzičkom smislu nego naprosto doći i rasplesati se”rekao je Lujo Parežanin.

“Sakati Paun” publika je odlično prihvatila, a koncert su otvorili s pjesmama kojima započinje i novo izdanje, “Himnom” i “Starom lišicom” te u odličnom ritmu nastavili i predstavili svih jedanaest pjesama s albuma.

“Ime albuma nastalo je kroz naše zezancije na probama, a zapravo je to muzički frazem koji se koristi za kada treba neko upasti na četvrtu šesnaestinku, odnosno sakati paun. To smo onda odlučili iskoristiti, malo smo to pjevušili na nekim probama i tako odlučili da bi to moglo biti adekvatno ime”, rekao je Marko Gudelj.

Nakon što su dvije godine mirovali, bend se vratio na scenu s djelomično novom postavom koju predvodi Nikolina Kovačević s fantastičnim vokalom. Iza imena Dementronomes još stoje: Petar Cvahte na bubnjevima i perkusijama, Marko Gudelj na alt saksofonu, Lujo Parežanin na tenor saksofonu, Mate Picukarić na gitari, Marino Vinja na bas gitari, Vedran Vojnović na trombonu. Na nekoliko numera na koncertu, kao i na novom albumu, pridružio im se i Leo Beslać na klavijaturama.

Album je najavio “Inkasator”, humorističan singl kojim su pokazali u kojem smjeru žele ići s glazbom – razveseliti publiku i natjerati ih na mrdanje kukovima.

Nisu zaboravili ni na svoj prvi studijski album “Žurkadelik”, s kojeg su također izveli nekoliko pjesma među kojima i naslovnu pjesmu te “Mali crni brat”, duet sa Zdenkom Kovačiček koja im je podrška od samog početka i vjerno ih prati na njihovom glazbenom putu.

“Oni su jedinstveni, oni imaju odličnu brass liniju, ja volim takav zvuk, takve aranžmane i drago mi je što im mogu dati podršku. Pogotovo što je tu jedan ženski vokal, Nina, kojoj skidam kapu što se usudila imati tu hrabrost da krene ovim, mogu reći, težim putem. Sigurna sam da će ih publika voljeti”rekla je Zdenka Kovačiček.

Plan je sljedeći – “Sakati Paun” sprema se sletjeti na brojne pozornice raznih koncertnih prostora i širiti plesne ritmove svim ljudima željnim dobre zabave.

Foto: Filip Kovačević

(9)

Dementronomesi odsvirali “Sakatog Pauna” i rasplesali Peti Kupe