Svjetski poznati trubadur Vlado Kreslin ne miruje ni nakon 70. rođendana – najavio spektakl  u Tvornici Kulture 17. listopada!

Veliki koncert u Zagrebu Vlade Kreslina ne smije propustiti. Bogat glazbeni performans i vrhunski prateći glazbenici čekaju vas 17. listopada u Tvornici Kulture.

Legendarni trubadur Vlado Kreslin je prošle godine napunio okruglih 70 godina, ali u glazbenom mu je kontekstu ‘tek pedesetak’. Kreslina su kroz karijeru častili raznim epitetima, a on ih uvelike opravdava bez izuzetaka. Svi koji su ga barem jednom slušali uživo u rasprodanoj dvorani Lisinski ili na nekoj drugoj lokaciji znaju kakva je to glazbena poslastica te kakvo šarenilo vrhunskog zvuka i glazbene poezije možete čuti na jednome mjestu. Vlado Kreslin već tri desetljeća uživa u svjetskoj slavi i kultnom statusu kod Slovenske i regionalne publike, ali ove godine će ga i zagrebačka publika imati priliku uživo čuti u drugačijem okruženju.

Emocije, glas i kvaliteta koju nudi osigurale su mu status kod brojnih glazbenika s kojima je surađivao poput Massima, Belana, Livija Morosina, Drage Mlinarca, Rade Šerbedžije, Parnog Valjka, Šajete, ali i američkih i europskih kantautora poput R.E.M., Chrisa Eckmana, Stevea Wynna, Allana Taylora, Hansa Theesinka i Mary Coughlan.

Jedan od razloga zašto ne biste trebali propustiti ovaj koncert je mišljenje koje brojni glazbeni kritičari dijele o Kreslinu, a to je da stvara s druge strane Atlantskog oceana, mlađi bi izvođači u njegovoj glazbi vidjeli uzora, a obrade njegovih pjesama ne bi se mogle prebrojati. O njegovoj srčanosti i energičnosti koju daje na nastupima dovoljno govori da se jednom od napora doslovce srušio na pozornici, ali zahvaljujući takvoj predanosti stvorio je zavidnu popularnost s kojom se desetljećima ostali slovenski izvođači nisu mogli nositi.

Riječi njegovih pjesama često govore o osjećajima, svakodnevnim temama i nadi koju ne znamo sami opisati, ali ih u potpunosti razumijemo kad ih priča Vlado Kreslin. Koncert u Tvornici kulture 17. listopada 2024. godine je zato odlična prilika svima koji uživo žele čuti što ima posebno u tom Čovjeku s crnom gitarom o kojemu su snimili i dokumentarni film pod nazivom “Pjevajte mi pjesmu”. Svirao je s bendovima Martin Krpan i Beltinška Banda, a sada ga prate njegov vjerni sastav Mali bogovi s kojima nastupa već više od 30 godina.

Skoro pola stoljeća duge karijere u kojoj je čak dva puta nastupao ispred Boba Dylana, Vlado Kreslin je ubirao plodove vlastitog rada. Najtiražniji je slovenski kantautor i svake godine u potpunosti ispuni koncertne dvorane po nekoliko večeri zaredom. U njegovoj diskografskoj biografiji više je od dvadeset nosača zvuka i četiri zbirke poezije, a u zagrebačkoj Tvornici je najavio do sada neviđenu atmosferu i show za pamćenje.

Foto: Mateja Mirt

Kroz više od četiri desetljeća glazbene karijere, stari mačak slovenskog rocka je utjecao na glazbenu scenu ostavivši kulturnu baštinu svojim pjesmama. Rasprodao je sve koncertne dvorane u kojima je godinama unazad nastupao i zaokupio potpunu pažnju svake pozornice svojim prepoznatljivim šarmom i umjetničkim profesionalizmom. Zato se ovako veliki koncert u Zagrebu ne smije propustiti.

Ulaznice za koncert dostupne su u prodaji putem sustava Eventim po pretprodajnoj cijeni od 15,00 eura za parter i 20,00 eura za VIP. Organizator koncerta je Baba Production.

(6)

Svjetski poznati trubadur Vlado Kreslin ne miruje ni nakon 70. rođendana – najavio spektakl u Tvornici Kulture 17. listopada!