Hojsak & Novosel s jednim od najvećih bugarskih glazbenika predstavljaju prvi live album

Vrhunski instrumentalisti Hojsak & Novosel u suradnji s jednim od najvećih bugarskih glazbenika, Theodosijem Spassovom, najavili su koncertnu promociju albuma “Duckling Soup” 26. siječnja ove godine u zagrebačkoj Tvornici Kulture.

Tihomir Hojsak na kontrabasu i Filip Novosel na tamburi već su godinama poznati našoj javnosti kao dva vrhunska instrumentalista. Osim što su sjajni virtuozi, pišu glazbu baziranu na hrvatskoj tradiciji i njome osvajaju pozornice diljem svijeta. U šest godina djelovanja izdali su pet albuma, surađivali s brojnim ansamblima, solistima i pjevačima od kojih se ističu Zagrebačka filharmonija, Tamburaški orkestar HRT-a, Gibonni, Vlatko Stefanovski, Miroslav Tadić, Pero Galić i mnogi drugi.

Posebnu suradnju ostvarili su i s jednim od najvećih bugarskih glazbenika Spassovom. Ovaj poznati kavalist, vokalist, skladatelj i umjetnik nagrađen mnogobrojnim nagradama, od kojih se ističe i Grammy za suradnju sa Ženskim radijskim zborom iz Sofije, proglašen je sa strane magazina Newsweek jednim od najtalentiranijih glazbenika cijele istočne Europe. Spassov svojim virtuoznim sviranjem kavala, bugarskog tipa frule, spaja bugarsku tradiciju s jazzom, uz vidljive utjecaje klasične glazbe, ali i glazbe drugih kultura te naroda, baš kao što Hojsak i Novosel to vješto čine svirajući tamburu i kontrabas.

„Duckling Soup” je prvi live album Hojsaka i Novosela.

(19)

Hojsak & Novosel s jednim od najvećih bugarskih glazbenika predstavljaju prvi live album