Festival šansone „Zvonimir Golob“ 21. veljače u Maloj dvorani Lisinski

U utorak, 21. veljače u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog od 20 sati održat će se Festival šansone „Zvonimir Golob“.

Zvonimir Golob rođen je u Koprivnici 19. veljače 1927. godine, a preminuo je u Zagrebu 1. lipnja 1997. Bio je hrvatski pisac, skladatelj i šansonjer za kojega s pravom ističu da je „najveći hrvatski pjesnik ljubavi“ i jedan od najvažnijih hrvatskih pjesnika suvremenoga poetskoga izričaja. Golob je jedan od začetnika Studija 64, grupe koja je stvorila i afirmirala Zagrebačku školu šansone, a njegove pjesme snimljene su i objavljene na dvadesetak Lp-ploča i kaseta.

Najviše pjesama po Golobovim stihovima skladao je i pjevao Arsen Dedić, dok se osobito pamti pjesma „Dušo moja“ u izvedbi Kemala Montena.

Ovaj festival „ljubavi“, kako ga mnogi nazivaju, održava se u čast i slavu ovog vrhunskog pjesnika i intelektualca, a prije svega – da se ne zaboravi!

Na festivalu, koji je inače humanitarnog karaktera, nastupat će niz poznatih glazbenih imena i skupina: Hrvoje Hegedušić, Miro Ungar, Željko Krušlin-Kruška, Dražen Žanko, Alka Vuica, Kostadinka Velkovska, Anja Šovagović-Despot, Željka Marinović, Walter Neno Neugebauer, Boris Ćiro Gašparac, Ivica Pepelko, Darko Domijan, Mirko Švenda Žiga, Gordana i Miroslav Evačić, Mladen Burnać, Toni Janković ex Divlje jagode, Nino Golob, Marko Tomasović, Toni Eterović, Juraj Galina, Etno duo Goga i Željko, Dražen Stjepandić, Mario Filipi, Gordana Ivanjek…

Voditelj programa je Joško Ševo.

Ulaznice se mogu nabaviti na blagajni dvorane Vatroslava Lisinskog ili na Ulaznice.hr.

 

(21)

Festival šansone „Zvonimir Golob“ 21. veljače u Maloj dvorani Lisinski