Danas svoj rođendan slavi Jasna Zlokić

Poznato ime regionalne glazbene scene, Jasna Zlokić, koja je 80-ih godina ostarila velike glazbene uspjehe, danas slavi svoj rođendan. 

Popularna Velolučanka tijekom dugogodišnje karijere otpjevala je brojne hitove, kao što su „Ja sam ti jedini drug“, „Jedna lađa moram plovi“, „Tiho sviraj pjesmu ljubavnu“, „Dođi u mali kaffe“, „Povedi me“, „Skitnica“ i mnoge druge.

Jasna Zlokić glazbom se počinje baviti već kao djevojčica, a na Splitskom festivalu 1982. godine predstavlja se pjesmom „Nina, nana“. Te godine na festivalu osvaja nagradu za najbolju debitanticu. Iduće godine na Splitu ’83 nastupa s pjesmom „Ne znam koji vjetar puše“, a ’84 se predstavlja sa „Skitnicom“. Dujmićeva „Skitnica“ bila je prijelomnica, ali i daljnji putokaz Jasnine karijere. Zlokić tu nije stala sa svojim uspjesima, iste godine u jesen na Zagrebfestu pobjeđuje sa skladbom „Povedi me“ koju opet potpisuje Rajko Dujmić. 1984. godinu obilježila je osvajanjem titule za najbolju pjevačicu.

Jasna Zlokić svoj dobar uspjeh na Splitskom festivalu nastavlja i ’87. godine kada njezina izvedba Runjićeve skladbe „Adio bella“ postaje veliki hit. Iduće godine, u jakoj konkurenciji ponovno osvaja titulu pjevačice godine. Zapažene nastupe imala je i na „Jogoviziji“ i Zagrebfestu.

Nakon desetogodišnje diskografske pauze, 2020. godine započinje suradnju s glazbenikom Vjekoslavom Dimterom te objavljuje uspješan glazbeni singl „Potrošilo nas vrime“. Jasnin povratak i sjajna pjesma rezultirali su osvajanjem medijske nagrade “Zlatni studio” za pjevačicu godine. Renomirana pjevačica je tako dokazala da joj duga stanka nije ništa oduzela, a nagrada je bila odličan poticaj da ubaci u veću brzinu i objavi novi singl „Topli osmijeh“ koji je izašao prošle godine.

 

(9)

Danas svoj rođendan slavi Jasna Zlokić