U petak 17. ožujka održava se jubilarni, 70. Zagrebački festival

U petak 17. ožujka održat će se jubilarni 70. Zagrebački festivala na kojem će nastupati 18 izvođača.

Izvođače je odabralo uredništvo koje su uz umjetničkog direktora festivala, Branimira Mihaljevića, činili Tony Cetinski, Uršula Tolj, Tomislav Mrduljaš i Igor Jurilj (Glazba.hr).

Uz 18 nastupa, publika u dvorani i ispred malih ekrana moći će uživati i u impresivnoj scenografiji i presjeku dosadašnjih 70 godina.

Naš najstariji festival popularne glazbe Zagrebački festival prvi se puta održao davne 1953. godine, a prva pobjednička pjesma bila je „Ta tvoja ruka mala“ Ljube Kuntarića koja je postala i ostala vječni evergreen.

Priznanje za poseban doprinos Zagrebačkom festivalu ove će godine primit Drago Diklić – skladatelj, pjevač, saksofonist, dugogodišnji umjetnički direktor Zagrebačkog festivala te „kralj evergreena“.

U svojih 70 godina, Zagrebački festival bio je nezaobilazno mjesto domaćeg glazbenog stvaralaštva, a neke od pjesama našle su svoje mjesto među klasicima hrvatske pop, rock i zabavne pjesmarice. Kako bi dostojno proslavili rođendan festivalu, CMC televizija u suradnji sa ZAMP-om emitira svaki tjedan emisiju „Zagreb, Zagreb – Velike pjesme Zagrebačkog festivala“ o uspješnicama s festivala u proteklih 70 godina.

(48)

U petak 17. ožujka održava se jubilarni, 70. Zagrebački festival