Josipa Lisac u Lisinskom iduće godine 21. veljače obilježava 50 godina albuma „Dnevnik jedne ljubavi“ 

Naša najveća glazbena umjetnica, Josipa Lisac, 2023. godinu obilježit će proslavom 50 godina albuma „Dnevnik jedne ljubavi“, ključnog momenta njezine, ali i kompletne diskografske povijesti našeg podneblja.

Prvi koncert posvećen ovom epohalnom izdanju dogodit će se 21. veljače 2023. u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, a u pripremi je i remasterirano vinilno reizdanje.

Pjesme s „Dnevnika“, poput „O jednoj mladosti“, „Sreća“ ili „Ležaj od suza“ već dugi niz godina su standardni dio Josipinog koncertnog repertoara, međutim u 2023. još njih će se vratiti na setu listu, uz naravno sve ostale najveće hitove karijere. Koncertno Josipa i njezin bend obići će nekolicinu najvećih gradova naše regije, a sve će početi u Zagrebu.

Croatia Records će povodom pola stoljeća albuma dobitnika Porina za antologijsko ostvarenje hrvatske glazbe objaviti ekskluzivno limitirano izdanje, „half speed mastered“ vinil koji je masterirao Miles Showell u Abbey Road Studios. Posebnost ovog vinila bit će i arhivski novinski isječci o albumu objavljeni 1973. godine, a uz ploču svaki će kupac dobiti i download kod s mp3 verzijom albuma. Inženjer zvuka Miles Showell jedan je od najpriznatijih stručnjaka za mastering koji je radio na brojim izdanjima izvođača kao što su The Rolling Stones, The Beatles, Phil Collins, George Michael, Ed Sheeran i mnogi drugi.

Ulaznice za koncert u Lisinskom u prodaju kreću od srijede 16. studenog u 10:00. Kupiti se mogu online i na prodajnim mjestima Eventima, zatim na Ulaznice.hr te na blagajni Lisinskog.

 

(15)

Josipa Lisac u Lisinskom iduće godine 21. veljače obilježava 50 godina albuma „Dnevnik jedne ljubavi“