Legendarni album “Milo moje” Miroslava Škore od danas na LP-u!

Miroslav Škoro, za dvadeseti rođendan svog najpoznatijeg albuma “Milo moje” odlučio se za reizdanje i to na bogatom LP formatu. 

Osim s originalnom produkcijom, album u izdanju Croatia Recordsa i Campusa obogaćen je velikom knjižicom na kojoj se nalaze dodatni sadržaji: fotografije i memorabilije, intervjui i tekstovi svih pjesama.

“Milo moje”, “Sude mi”, “Ne vjeruje srce pameti”, “Reci, brate moj” i “Reci gdje je dom” samo su neki od bezvremenskih hitova na kojima su mnoge generacije odrasle, a od danas se mogu poslušati i na vinilu.

Davne 2003. godine, nakon izlaska CD-a “Milo moje”, Škori su se preko noći otvorila vrata svih koncertnih dvorana u domovini i dijaspori. Publika je u nepreglednim redovima čekala ispred blagajni raznih dvorana ne bi li nabavila ulaznicu za njegov koncert. Svi su u jedan glas pjevali njegove najpoznatije refrene. To euforično stanje oko cijelog albuma trajalo je nekoliko godina i sam Škoro je rekao da nikada u životu nije imao više koncerata nego tada.

U svom osvrtu na album i pjesmu “Milo moje” Škoro je rekao: “Taj stih, ‘Milo moje, milo mame svoje’, nosio sam kao ideju jako dugo i tek desetak godina kasnije, kada je Željko Barba, moj cjeloživotni prijatelj i suradnik, došao s melodijom koja se sada zove ‘Milo moje’, nastala je ta pjesma. To je bio početak rada na albumu koji je, nakon prva dva jako uspješna (‘Ne dirajte mi ravnicu’ i ‘Miroslav Škoro i Ravnica’) i druga dva ne baš tako uspješna albuma (‘Ptica samica’ i ‘Slagalica’), trebao biti moj peti studijski album.”

(41)

Legendarni album “Milo moje” Miroslava Škore od danas na LP-u!