Legendarni gitarist Zed Mitchell objavio novi studijski album “Ha, ha, ha, ha…”

Zed Mitchell je umjetničko ime Zlatka Manojlovića, legendarnog gitarista koji je prije svega poznat kao osnivač progresivnog rock benda Dah i jednog od prvih heavy metal sastava naših područja, Gordi.

Na našoj glazbenoj sceni djeluje od 1966. godine, a nakon rada u nekoliko sastava od 1975. godine posvećuje se solo karijeri, prvo kao Zlatko Manojlović, a potom i pod imenom Zed Mitchell. Objavljuje 15-ak albuma koji su iznimno cijenjeni među publikom i kritikom, pogotovo kod ljubitelja gitarističke glazbe. Manojlović se upravo s tim albumima pozicionirao u jednog od najboljih gitarista koji su ikada djelovali na našim područjima. Već niz godina živi u Njemačkoj, ali nikada nije zaboravio naše područje, štoviše često gostuje kod nas, pogotovo u rodnoj Srbiji, a novi studijski album prilika je za novu turneju.

Novi album “Ha, ha, ha, ha…”, kako nazivom, tako i pjesmama, opisuje realno globalno stanje i svojevrsna je kritika društva, ali i politike i medija te odgovor na sve ono što nam se plasira i za što se uhvatimo kao pijan plota. No, album nije samo kritičarski, nego obiluje i ljubavnim tekstovima, a sve je upakirano u rock zvuk povremeno obavijen i bluesom. Baza svih pjesama je naravno gitara, kako kroz riffove, tako i kroz sjajne solo dionice, čime Zed Mitchell još jednom potvrđuje svoj status.

Album “Ha, ha, ha, ha..” uskoro će biti predstavljen i na našem području, a do tada ga možete kupiti na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa kao i na webshopu.

(98)

Legendarni gitarist Zed Mitchell objavio novi studijski album “Ha, ha, ha, ha…”