“Ja sam žena”, kompilacija koja slavi žene u domaćoj glazbi, od sada i na dvostrukom CD-u

Još prošle godine u javnosti je predstavljena knjiga “73 priče o albumima – žene u glazbi, stihu i interpretaciji”, četvrti nastavak uspješne edicije, a koji donosi 36 zanimljivih intervjua sa ženama koje su obilježile hrvatsku glazbenu scenu.

Autor knjige je Zlatko Turkalj Turki, a zajedno sa Želimirom Babogredcem, direktorom Croatia Recordsa, osmislio je i dvostruki vinil “Ja sam žena” koji glazbom prati ovu knjigu. Nakon vinila ova kompilacija od danas je dostupna i na dvostrukom CD-u.

Meri Cerinić, Josipa Lisac, Tereza Kesovija, Zdenka Kovačiček, Gabi Novak, Radojka Šverko, Vera Svoboda, Zorica Kondža, Jasna Zlokić, Betty Jurković, Jadranka Stojaković, Lidija Bajuk Doris Dragović, Maja Blagdan, Vanna, Severina, Mia, Alka Vuica, Emilija Kokić, Nina Badrić i Lea Dekleva čine ovu kompilaciju soundtrackom “73 priče o albumima”, ali i dokumentarno-glazbenog serijala legendarne radijske emisije Music pub Zlatka Turkalja (HR2). U ovom serijalu autor se bavi ulogom žena i odnosom prema njima u glazbenoj industriji ističući njihovu važnost, stav, uspjeh i moć u riječima, stihovima i interpretacijama. Na ovoj kompilaciji možete čuti hitove kao što su “Ja sam žena”, “Što je ostalo od ljubavi”, “Sveta ljubav”, “Pokora”, “Meni je ljubav sve na svijetu bila”, “Make up”, “Što te nema”, “Puna memorija, “Bezimeni” i “Pogled ispod obrva”.

Knjiga “73 priče o albumima – žene u glazbi, stihu i interpretaciji” dostupna je u glazbenim prodavaonicama i bolje opremljenim knjižarama u Hrvatskoj, odnedavno možete kupiti vinil “Ja sam žena”, a od danas u svim prodavaonicama Croatia Recordsa i na webshopu dostupan je i dvostruki CD “Ja sam žena”.

(51)

“Ja sam žena”, kompilacija koja slavi žene u domaćoj glazbi, od sada i na dvostrukom CD-u