Lu Dedić snimila prvi videospot za novi singl “Mijenjam se”

Lu Dedić objavila je novu pjesmu i spot “Mijenjam se”.

Autor i ove pjesme, kao i njenog prvog singla “Prava stvar”, je Silvio Pasarić s kojim je Lu kliknula na prvu kad je u pitanju glazbeni izričaj koji ju je najviše privukao. Unuka legendarnih Arsena Dedića i Gabi Novak te kćer jednog od naših najboljih jazz pijanista, Matije Dedića, odmalena je živjela s glazbom različitih stilova, a pop izričaj je onaj s kojim je profesionalno zakoračila u svijet glazbe. Za razliku od pjesme plesnog ritma “Prava stvar”, objavljene prije nekoliko mjeseci, “Mijenjam se” je pomalo drugačija, ali jednako moćna pjesma koja daje uvid u širinu potencijala Lu Dedić.

“Veseli me predstaviti svoj novi singl ‘Mijenjam se’. Producent i aranžer Silvio Pasarić i ja smo se odmah dogovorili kojim ćemo tempom snimati i objavljivati singlove. Beskrajno sam zahvalna što sam imala priliku raditi s iznimno talentiranom Tinom koja je napravila sve kako bih bila više nego zadovoljna s prvim videospotom i s kojom mi je suradnja bila potpuno prirodna, bez stresa! Zahvaljujem i Virni Hošnjak na odličnoj, energičnoj koreografiji koja je upotpunila ovaj spot. Plesačice Plesnog studija ‘Korak’ su, osim što sjajno plešu, dale super pozitivnu energiju. Sve u svemu, imala sam odlično iskustvo na snimanju svog prvog spota. Snimati ću i dalje, pratite kako se mijenjam”poručila je Lu Dedić.

Da je suradnja na prvom videospotu Lu Dedić protekla na obostrano zadovoljstvo, potvrđuje i redateljica Tina Kadoić:

“Nakon prvog slušanja pjesme, zajedno smo odlučili fokusirati se na jednostavnu i jasnu tematiku te staviti naglasak na zanimljive, čiste i mladenačke vizuale. Naš cilj bio je prikazati tranziciju iz svakodnevne hladne i namještene maske u prirodni ‘groove’ i toplinu koju svi u sebi nosimo. Imala sam otvorene ruke za kreiranje vizuala, što je uvijek prava poslastica, te je cijeli proces protekao glatko. Nakon odrađene logistike, vrijeme provedeno na setu bilo je opušteno, zaigrano i kreativno. Moj ‘domaći teren’ je snimanje plesa i veliko mi je zadovoljstvo kada umjetnici žele ukomponirati pokret u svoje vizuale. Suradnja s Lu Dedić bila je jednostavna, kratka i inspirirajuća.”

Gabi Novak nestrpljivo je čekala premijeru videospota na CMC televiziji, a nakon viđenog nije krila svoje oduševljenje unukom. Dobar početak, veliki autori koji su joj napisali pjesme, producent u kojeg vjeruje i velika podrška obitelji svakako su važni na svakom glazbenom početku pa tako i za Lu Dedić koja nastavlja sa snimanjem novih pjesama.

(4)

Lu Dedić snimila prvi videospot za novi singl “Mijenjam se”