Marija Vidović – Christmas Classics

Božićni klasici na albumu Christmas Classics u vrhunskoj interpretaciji sopranistice Marije Vidović od danas je u prodaji.

Na albumu, koji se s nestrpljenjem očekivao, nalazi se dvanaest pjesama među kojima su hrvatske tradicionalne božićne pjesme U se vrime godišća, Narodi nam se, Radujte se narodi, Svim na zemlji, Veselje ti navješćujem, talijanska i meksička tradicionalna božićna pjesma Tu scendi dalla stelle i Por el valle del rosas te božićni klasici O Holy Night, Ave Maria, White Christmas, Mile Cherubini in Coro, Stille Nacht. Raznolik božićni repertoar na nekoliko jezika koje je ova sjajna, mlada sopranistica odabrala najljepša je glazbena poruka za Božić razumljiva svim narodima svijeta.

Zašto je ovaj CD poseban? Aranžmani i zvuk pjesama drukčiji je od uobičajenog, barem na našoj sceni. Alex Pashkov, ruski skladatelj, napravio je odlične aranžmane, bogate zvukom, ali i finim tkanjem koje glazbi daju poseban šarm i ljepotu. Izvedba Varaždinskog komornog orkestra s dirigentom Matijom Fortunom, kao i kvaliteta snimke, zaslužuju posebnu pohvalu. A na kraju redoslijedom, ali na prvom mjestu po doprinosu ovom vrijednom glazbenom projektu, valja istaknuti našu pjevačicu Mariju Vidović, sopran zapažene međunarodne karijere“, napisao je prof. dr. sc. Ivo Josipović u predgovoru knjižice albuma.

Sopranistica Marija Vidović, započela je svoje glazbeno školovanje u Varaždinu, studirala je i magistrirala u Beču i Stuttgartu na Sveučilištu za glazbu i umjetnost. Njezina strast su i strani jezici. Govori njemački, španjolski, engleski i talijanski jezik, a služi se i francuskim i ruskim jezikom. Do sada je pjevala u najznačajnijim svjetskim koncertnim dvoranama, u čuvenom Musikverein u Beču, Gasteig u Münchenu, Opere Bellas Artes u Mexico City te najvećim internacionalnim festivalima klasične glazbe Sjeverne i Južne Amerike. Jedan od najpoznatijih i najcjenjenijih svjetskih tenora i pedagoga Prof. Dr.h.c KS. Francisco Araiza njezin je profesor i mentor. Svoje stečeno iskustvo prenosi i na mlade talente, kao docent na NacionalO HOLYnom Konzervatoriju za glazbu u Mexico Citiju kao i na internacionalnim majstorskim tečajevima. Od studentske godine 2020./21. asistentica je Prof. Dr.h.c KS. Franciscu Araizi na elitnoj Glazbenoj akademiji “Kraljica Sofija” u Madridu, u Španjolskoj, na katedri za solo pjevanje Alfredo Kraus.

Album Christmas Classics najavljen je skladbom i spotom Radujte se narodi za koji je Marija dobila same pohvale, a jučer je premijerno na CMC televiziji prikazan i drugi spot za pjesmu O Holy Night.

Nabavite album na Croatia Records Webshopu!

 

(262)

Marija Vidović – Christmas Classics