Marko Perković Thompson, Dražen Žanko, Mate Bulić, Stanko Šarić, Tomislav Bralić, ex Ladarice u novoj pjesmi  Maria Rucnera “Zemlja heroja”

Snažna poruka s renomiranim glazbenicima dolazi od autora projekta Maria Rucnera u domoljubnoj pjesmi “Zemlja heroja”.

Na pjesmi “Zemlja heroja” kao ideji počelo se raditi još 2014.godine, no sada je Mario Rucner sa svojim glazbenim kolegama osjetio da je pravi trenutak za završetak i njen plasman.

Producent samog projekta je Mario Rucner, a autor glazbe i teksta je Sven Gleđa koji uz Dražena Žanka potpisuje i aranžman. U nastanak pjesme uključili su se i ostali renomirani gosti – Marko Perković Thompson, Mate Bulić, Stanko Šarić (Najbolji hrvatski tamburaši), Tomislav Bralić (Klapa Intrade), ex Ladarice, Marko Duvnjak na bubnjevima i Denis Špegelj – tamburica. Mix i mastering potpisuje Tomislav Mrduljaš.

“Zemlja heroja” zamišljena je kao spomenica i zahvala svima koji su doprinijeli stvaranju države, a posebno majkama koje su dale svoje sinove, muževe, obitelji, te svim rodovima vojske i nestalim civilima.

U drugom dijelu pjesme nakon solo dionice Marijeve viole i zvuka preleta Miga 21, autor Mario Rucner i Mate Bulić progovorili su o današnjoj situaciji i dugogodišnjem iseljavanju stanovništva zbog ekonomskih razloga. Također, pozivaju stanovništvo na ostanak u svojoj zemlji.

Osim jakih glazbenih imena, u videospotu se pojavljuju i naš legendarni ratni pilot Ivan Selak, sestra poginulog ratnog pilota Zlatka Mejaškog Meša kao i mnogi branitelji, bojovnici, predstavnici raznih brigada od pješadije, moto satnije, oklopne bojne, diverzanata pa sve do predstavnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Posebni gosti u spotu su i djeca Škabrnje.

Videospot je sniman na raznim lokacijama diljem Hrvatske – od Medvedgrada, Škabrnje, Zadra, Sinja pa sve do Slavonije. Ideja samog spota je bila da se određeni izvođač snima u svom rodnom kraju. Montažu potpisuje Luka Hrvatić.

“Želio bih istaknuti da su svi sudionici u pjesmi i spotu moji dragi prijatelji i poznanici, kojima se ovim putem još jednom zahvaljujem. Naravno da u četiri i pol minute videa nisu mogli stati svi branitelji i svi zaslužni za današnju slobodnu Hrvatsku, ali je ova pjesma svima njima posvećena i ovim putem od srca zahvaljujemo na svemu. Posebno bi se zahvalio svom velikom prijatelju Veljku Zorzutu na pomoći oko realizacije spota.” – izjavio je Mario Rucner.

Sudeći po renomiranim glazbenim imenima, a i samoj poruci te vrlo emotivnom donošenju pjesme, ova zahvala svim našim herojima sigurno će privući srca publike, što se pokazalo pri samom izlasku spota kada je “Zemlja heroja” bila br. 1 po trendingu na YouTube!

(38)

Marko Perković Thompson, Dražen Žanko, Mate Bulić, Stanko Šarić, Tomislav Bralić, ex Ladarice u novoj pjesmi Maria Rucnera “Zemlja heroja”