Marko Perković Thompson – Ne boj se

Marko Perković Thompson, koji je s prošlim albumom Ora et labora oborio rekorde diskografske prodaje i streaminga, nakon 7 godina objavio je novi singl i spot Ne boj se kojim najavljuje novi studijski album.

Ne boj se je iskrena priča o hrabrosti i ljubavi – prema domovini, obitelji i svim onim ljudskim i duhovnim vrijednostima koje nas okružuju. Na pjesmi je ostvario suradnju s Antom Padovanom koji je napisao prekrasan tekst i glazbu, aranžman je radio Duje Ivić, a pjesmu je producirao sam Marko Perković Thompson. Sve je snimano u slovenskom RSL studiju, a za miks je zaslužan Žarko Fabek Febo. Ova sjajna autorsko-producentska kombinacija rezultirala je pjesmom koja će svojim emocijama prigrliti svakog iskrenog slušatelja, onog koji kao i Thompson istinski njeguje ljubav prema obitelji, Domovini i Božjoj providnosti.

„Pjesma je nastala prije godinu dana kao inspiracija životnih tema kojima sam često zaokupiran pa tako i u ovoj pjesmi koja opisuje stvarnost kojom smo svi kao narod okruženi i zaokupljeni, a to je odlazak naših mladih ljudi iz Domovine, odlazak s rodne grude negdje drugdje za nekakvim boljim i pravednijim životom. Htjeli smo skrenuti pažnju na važnost i samu potrebu ostanka u svojoj zemlji, ali i hrabrost koja je uvijek bila potrebna pa tako i danas kada se radi o smislu života i njegovim izazovima koji, nažalost, mogu biti puni nepravde, a koju upravo i danas proživljavamo. No, sve će nepravde jednom nestati, ostat će u pjesmi i priči, baš kao što kaže ova moja nova pjesma koja je puna optimizma i s kojom je bio cilj poslati jaku i pozitivnu poruku. A danas je pozitivnih poruka prijeko potrebno svima nama“, rekao je Marko.

Kako je život jedan veliki izazov za svakog čovjeka, test vlastitih mogućnosti, preispitivanje snage uma i tijela, odnosno svojevrsno hodočašće, tako je i ova pjesma prikazana kroz Thompsonovo hodočašće hrvatskom grudom, bogatstvom kojeg se nikada ne smijemo odreći. Slavonska ravnica savršeno je ogledalo naše nenadmašive prirode koja u sebi sadrži nevjerojatnu snagu i energiju, lako prenosivu na čovjeka čija je životna misija očuvati taj duh i uspješno ga prenositi na nove generacije. Baš onako kako je prikazano u spotu, spoju različitih generacija na koje tijekom svojeg hodočašća nailazi Thompson. Svaku od njih je prigrlio jer je to ono ljudsko što svaki istinski čovjek treba imati u sebi kako bi prošao kroz sve egzistencijalne izazove. Snažna je to poruka koja nam svima treba u ovim vremena kada ljudskost dolazi najviše do izražaja, kada su jednakost, tolerancija i snaga uma i duha od presudne važnosti za našu egzistenciju.

Pjesma Ne boj se ujedno označava prvu suradnju Thompsona i vrsnog redatelja Marka Zeljkovića Zelje koji je i više nego uspješno prenio poruku pjesme te predočio sve one emocije koje u sebi nosi glavni protagonist. Spot je sniman u Dragovcima, Brodskom Drenovcu, Staroj Kapeli i na imanju OPG-a Garić.

(1797)

Kategorija: Aktualno