Mnogi Drugi predgrupa na koncertu Manu Chao

Manu Chao, francuski umjetnik i aktivist te jedan od najutjecajnijih glazbenika u novijoj povijesti koji će nastupiti u utorak, 23.8. u Varaždinu na Špancirfestu, za predgrupu je izabrao zagrebački bend Mnogi Drugi!

“Kod ovakvih natječaja i izbora uvijek se nadaš pobjedi, no ono što smo mi kao bend već davno naučili je da ne treba očekivati ništa. Jednostavno daš sve od sebe pa što bude neka bude. Oduševljeni smo što smo dobili takvu ogromnu podršku i toliko glasova, kako od prijatelja i bendova koje znamo, tako i od ljudi koji su nas prvi put čuli. To nas je zbilja jako ugodno iznenadilo. U konkurenciji smo bili s dosta kvalitetnih bendova koji odlično rade i sviraju i bilo je jako gusto. Super je što ovakvi natječaji rade jer je to iznimna prilika za bendove da dođu do nove publike i pokažu koliko vrijede. Veliko hvala Muzici.hr i Špancirfestu na ovako bitnoj i velikoj mogućnosti. Jako se malo piše i prati mlade bendove danas i dosta je teško probiti se, tako da bi ovakvih prilika trebalo biti puno više. U Hrvatskoj ima jako puno kvalitetnih bendova koji zaslužuju svoju priliku i mogućnost da ih se čuje. Puca nas pozitivna trema i zbilja ćemo dati sve od sebe da predstavimo našu muziku na najbolji mogući način, a i da pokažemo kako mladi bendovi mogu biti zanimljivi i originalni. Vidimo se u utorak na Španciru, zagrijat ćemo vas na idealnu temperaturu za velikog Manu Chaoa!”, rekli su članovi benda Mnogi Drugi.

Mnogi Drugi, zagrebački alternativni bend iza sebe ima dva službena singla – “Slonovi” i aktualnu ljetnu pjesmu “Voda”. Spot je sniman na rijeci Kupi, za kameru je zaslužan Mladen Popović iz Red Ringa, a cijeli bend se zahvaljuje Nikici Jelinčiću i SRD Sredičko na pomoći.

Mnogi Drugi sedmeročlani je bend koji je u protekle dvije godine održao 50-ak koncerata po Hrvatskoj od kojih treba istaknuti nastup na prošlogodišnjem InMusic festivalu na glavnoj pozornici, koncert s Drvoredom u velikom pogonu Tvornice kulture te nastup s kultnim Antenatom u Vintage industrial baru. Akustične gitare, čvrsta ritam i “haustorovska” brass sekcija, uz dvosmislene, bolno iskrene i šaljive tekstove pjevača Martina Mandira ne ostavljaju nikoga ravnodušnim.

https://www.youtube.com/watch?v=UICAW-H0uyc

(202)

Mnogi Drugi predgrupa na koncertu Manu Chao