Nakon prošlogodišnjeg uspjeha, The Splitters se vraćaju na Doru s pjesmom “Od kad te sanjam”

“Od kad te sanjam” naziv je pjesme s kojom će se na Dori predstaviti The Splitters, jedan od najboljih bendova splitskog novog vala.

Autorska pjesma inspirirana sretnim trenucima bit će upotpunjena raskošnim nastupom i zanimljivim kostimima.

“Nismo planirali prijavu na Doru. Jedan dan smo, kao i obično, brat Petar i ja pisali pjesme i snimali ih na diktafon. Ova pjesma izašla je iz nas u jednom dahu, shvatili smo da traje malo manje od tri minute i pomislili – pa zašto ne bismo probali opet?” – rekao je Josip Senta, frontman i basist grupe The Splitters te dodao: “Pjesma ‘Od kad te sanjam’ nadahnuta je lijepim životom kojega živim s onim što volim i koga volim bez briga za sve ostalo.” 

Ovaj splitski bend cijeni britpop prizvuk, a pozornica Dore poznata im je od prošle godine kada su se predstavili pjesmom “Lost and Found” i ostvarili odlično četvrto mjesto. Na komentare da su hrvatski Beatlesi reagiraju pozitivno, polaskani su, ali kažu: “Daleko smo mi od Beatlesa”.

Uspješno grade svoj glazbeni put, a 2023. godinu obilježio im je izlazak trećeg studijskog albuma “Role filmova” koji je naišao na oduševljenje, kako publike, tako i kritičara.

Album se većinom sastoji od pop-rock pjesama, a za naslovnu “Role filmova” dobili su nagradu Milana Mladenovića za najbolji bubanj. Od nagrada članovima benda posebno je draga i ona s prošlogodišnje Večeri mladih izvođača na Splitskom festivalu – nagrada “Žare Batinović” koja im je omogućila snimanje spota upravo za pjesmu “Od kad te sanjam”. Videospot je, uz pomoć Kinokluba Split režirao i montirao njihov prijatelj i kolega Marino Vrca, a snimao vrlo poznati član filmske industrije, Boris Poljak.

(13)

Nakon prošlogodišnjeg uspjeha, The Splitters se vraćaju na Doru s pjesmom “Od kad te sanjam”