Nezaboravni spektakl dive Zorice Kondže u Boogaloou

Zorica Kondža, legenda hrvatske glazbene scene, splitska diva jedinstvenog glasa zbog kojeg je dobila nadimak „The Voice“, u zagrebačkom je klubu Boogaloo pripremila do sada neviđenu rock poslasticu.

„Nekako sam se vratila u prošlost i u te moje rockerske dane, otpjevala sam iz tog opusa rock & rolla one pjesme koje smo mi nekada slušali i pjevali, pozvala sam ljude koji su moja generacija i vidjela sam da ih je dosta došlo. Ali najviše me oduševilo to što je bilo puno mladih ljudi kao što je moj sin, tako do 30 godina. To mi je vjetar u leđa“, rekla je Zorica Kondža.
Zorica Kondža je samostalnu glazbenu karijeru započela pred više od trideset godina napustivši tada vrlo popularnu grupu Stijene. Njenu su karijeru uz brojne nagrade i priznanja obilježile i vrhunske suradnje s najistaknutijim hrvatskim glazbenicima. Dueti “Zar je voljeti grijeh” kojeg diva izvodi s Tedijem Spalatom i “Do posljednjeg daha” s Nenom Belanom obilježili su hrvatsku glazbenu scenu, a upravo su Tedi Spalato i Neno Belan bili gosti na Zoričinom koncertu.

„Ona je veliki umjetnik i moj prijatelj, tako da je svaki naš susret bilo privatno ili na pozornici spektakl u našim dušama. Ima dosta vremena kako je stigao poziv za koncert, ali moj termin je bio zauzet neko vrijeme, ali neke su obaveze otpale. Bili smo se dogovorili da me ne najavljuje u medijima obzirom da nisam znao hoću li nastupiti pa smo odlučili da budem gost iznenađenja. Desetak dana prije nastupa sam joj javio da se termin oslobodio i dogovorili smo se da dođem i da nastupam (na moje veliko zadovoljstvo)“, izjavio je Neno Belan.

Zorica Kondža je zbog mediteranskog glasa u kombinacijama sa soulom, bluesom i rock’n’rollom desetljećima miljenica struke i publike, a svojevrsna kruna njene karijere bilo je priznanje Hrvatske glazbene unije za izniman doprinos hrvatskoj glazbi. Njezin umjetnički duh i nenadmašiv glas došli su do izražaja u brojnim glazbenim žanrovima, a sklonost glazbenom eksperimentiranju Zorica je pokazala pjevajući i u operi.
„U svojim sam godinama stvarno dosta toga prošla i jednom prilikom sam u šali rekla da kada se ne budem mogla „gibati“ po pozornici da ću vidjeti sebe na nekoj barskoj stolici kako pjevam jazz. Nadam se da ću što duže pjevati jer me to zaista ispunjuje, to je moja velika ljubav i to me drži živom“, napomenula je Kondža.

Nakon glazbenog spektakla u Boogaloou, Zoricu očekuje ljetna turneja u sklopu koje će posjetiti brojne gradove.

„Biti ću vam od Opatije, Biograda, Zadra, Brača, Korčule, Trpnja, Dubrovnika i još dosta toga. Bit će dosta posla i bit će zahtjevno, morat ću malo hvatati kondicije“, objašnjava diva.
Koncert za koju znalci kažu da je “najbolje sačuvana tajna hrvatske pop glazbe” dugo će Zagrepčanima ostati u lijepom sjećanju, a sve one koji nisu imali prilike čuti Zoricu Kondžu u Boogaloou, zasigurno će obradovati vijest o velikoj ljetnoj turneji.

Autor: Ana Profozić

(119)

Nezaboravni spektakl dive Zorice Kondže u Boogaloou