Od danas u prodaji LP reizdanje albuma “Ako zora ne svane”, najboljeg tamburaškog izdanja Krunoslava Kiće Slabinca

LP s dvanaest pjesama od kojih su najpoznatije “Otiš’o je s mirisima jutra”, “Ako zora ne svane”, “Svirci moji”, “Ravnica”, “Nije moja duša prazna” ili “Još se nije ostarilo”, od danas je dostupan u fizičkoj prodaji, kao i u remasteriranoj verziji na digitalnim platformama.

Kada autorske snage udruže najbolji (Drago Britvić, Željko Krznarić, Duško Gruborović, Siniša Lepold, Aleksandar Homoky i drugi) i kada te pjesme otpjeva Kićo Slabinac na sebi svojstven način, onda je proizvod koji se iznjedri iz toga nezaboravan album kao što je “Ako zora ne svane”.

Prvo izdanje ovog albuma (na audio kaseti) objavljeno je davne 1995. godine, a 2004. godine objavljen je i CD s istim naslovom. Danas Croatia Records reizdaje ovaj album, nakon CD-a, i na bogatom LP izdanju.

U turbuletnim devedesetim godinama prošlog stoljeća Kićo je birao skladbe za album na način da je kombinirao domoljubne s ljubavnim pjesmama. Tada su se sve pjesme s ovog izdanja nevjerojatnom brzinom i snagom svidjele njegovoj publici. Većina pjesama i danas se rado sluša, a u Hrvatskoj ne postoji tamburaški sastav koji ih barem polovicu nema u svom redovitom repertoaru.

“Ako zora ne svane” antologijski je album tamburaške glazbe, koji u izvedbi Krunoslava Kiće Slabinca doprinosi očuvanju hrvatske narodne glazbe. Kićo ne samo da je bio veliki pjevač i showman, nego se i cijeli život zalagao za položaj kolega glazbenika i narodne glazbe u Hrvatskoj.

LP “Krunoslav Kićo Slabinac – Ako zora ne svane” nabavite u svim glazbenim prodavaonicama ili na webshopu.

(3)

Od danas u prodaji LP reizdanje albuma “Ako zora ne svane”, najboljeg tamburaškog izdanja Krunoslava Kiće Slabinca