Posegana predstavlja videospot za pjesmu “Svoj na svome”

Poznati požeški sastav Posegana, inače prepoznatljiv po pop-tamburaškom stilu, nije se u potpunosti odvojio od zvuka čiste tambure. 

Tako su na prošlogodišnjem festivalu “Šokačke pisme” u Županji izveli pjesmu “Svoj na svome”, koja će svojom domoljubnom tematikom doprijeti do srca mnogih obitelji čiji su članovi otišli iz Hrvatske.

Pjesma je nastala kao rezultat suradnje s dugogodišnjim prijateljem sastava, Nikolom Kristićem, koji, uz Barbaru Tanasković, potpisuje tekst pjesme. Za glazbu se pobrinuo Bruno Krajcar, a aranžman su napravili članovi Posegane.

Glazbeni producent pjesme je Damjan Pirović, a ton je snimljen u D&B studiju. Mastering je odradio Ante Akrap. Redatelj i snimatelj emotivnog spota snimljenog u Županji je Matej Čehovski (Studio 55), a dva glumca koja su utjelovila oca i sina su Zdravko Šinjori i Mislav Pritaković.

Videospot je prepun kadrova slavonske ravnice, starih običaja, salaša, tambura, kruha i pogača. Iako pjesma govori o odlasku mladih ljudi u dijasporu, “Svoj na svome” ipak ima sretan završetak koji daje nadu mladim ljudima koji ostaju u rodnoj Slavoniji:

“Raduje me ovdje novi dan, ma meni je baš sve o taman
Što da idem i tražim bolje, kada ovdje ja sam svoj na svome
Pa vam zavjet sad pred svima dajem, da do kraja ja ovdje ostajem.”

(11)

Posegana predstavlja videospot za pjesmu “Svoj na svome”