“Siđi do Rijeke”, novi singl i spot grupe Fit

Grupa Fit danas je premijerno objavila novi službeni singl i spot “Siđi do Rijeke”.

Novi singl je obrada velikog hita grupe U škripcu “Siđi do reke”, objavljene na njihovom albumu “O je!” 1983. godine.

“Već dugo mi je bila želja obraditi ovu pjesmu, a i naslov ‘Siđi do Rijeke’ je dobio novo značenje. Prvi put smo je uživo izveli na zagrebačkom koncertu u Tvornici, koncertnoj promociji albuma ‘The best of – 40 godina’ i publika je odlično reagirala. Kako smo do kraja prošle godine imali još nekoliko dogovorenih koncerata odlučili smo je službeno objaviti početkom nove godine”rekao je Davor Lukas, frontman grupe Fit.

Pjesma “Siđi do reke”, autora Zorana Vulovića, klavijaturista grupe U škripcu danas drži kultni status i jedan je od najvećih hitova grupe. Obzirom da su Fitovci iz Rijeke, uz dozvolu autora promijenili su naziv pjesme i napravili novi aranžman. Pjesma je snimljena u studiju Nene Belana u Rijeci te u Zox studiju u Amsterdamu, a u videospotu izmjenjuju se kadrovi Rijeke s live kadrovima koncerata grupe Fit u Beogradu i Rijeci krajem prošle godine.

Osim ovog singla, Davor Lukas (vokal) Zorko Opačić (gitara), Alen Tibljaš (bubnjevi) i Mirko Sokolović (bas) rade i na novim pjesmama te albumu čiji se izlazak planira do kraja ove godine.

(32)

“Siđi do Rijeke”, novi singl i spot grupe Fit