Poslije višegodišnje pauze Mirosav Tadić dolazi na scenu Amadeo

Miroslav Tadić vraća se na scenu Amadeo 25. kolovoza u 20:30 sati u društvu svoje bliske glazbene suputnice, violinistice i pjevačice Yvette Holzwarth.

Ovaj telepatski duo nam donosi premijernu izvedbu projekta “BalkanAmericana” koji nastavlja u stopama njihovog CDa “Luka” i vodi nas na fascinirajuće putovanje gdje otkrivamo nove niti koje povezuju glazbu i senzibilitet tih naizgled udaljenih kultura. Protkan i mnogim drugim muzičkim utjecajima, njihov program nam u ovom vremenu sukoba i konflikta pokazuje koliko je zapravo duboka veza medju brojnim narodima i kulturama.

Svestrana glazbenica Yvette Cornelia Holzwarth (violina, glas, skladanje, poezija) već dugo proširuje svoje muzičko iskustvo i naobrazbu koju je započela sa svega 3 godine, pa pored klasike barata i balkanskom, arapskom, skandinavskom, pop, jazz i eksperimentalnom glazbom. Yvette surađjuje sa brojnim raznolikim glazbenicima kao što su Ariana Grande, Kamasi Washington, Van Dyke Parks, Gaby Moreno i mnogi drugi, a česti nastupi vode je diljem Sjeverne i Južne Amerike, Azije i Europe. Značajni dio njenog rada posvećen je suradnji sa umjetnicima iz oblasti teatra, književnosti, modernog baleta, filma i likovnih umjetnosti.

Gitarist, skladatelj, improvizator i glazbeni pedagog Miroslav Tadić već se desetljećima bavi kombiniranjem i spajanjem mnogobrojnih glazbenih utjecaja među kojima su barok, klasika, balkanski folklor, flamenko, jazz, blues i rock. Surađivao je sa velikim brojem glazbenika iz cijelog svijeta, među kojima su i London Symphony Orchestra, MDR Leipzig Symphony, The Philharmonic Orchestra of Monte-Carlo, Howard Levy, Joachim Kühn, L. Shankar, Markus Stockhausen, Dušan Bogdanović, Vlatko Stefanovski, braća Teofilović i mnogi ostali. Kao pedagog, Tadić je voditelj odsjeka gitare na prestižnom California Institute of the Arts u Los Angelesu.

 

(16)

Poslije višegodišnje pauze Mirosav Tadić dolazi na scenu Amadeo