Powerplay 13.3. Miki Solus – Ožujak

Miki Solus, zagrebački kantautor s harmonikom koji s bendom stvara muziku koju opisuje kao gangster jazz, u novom singlu se okušao u pop glazbi.

Nova pjesma “Ožujak”, kako sam Miki kaže, inspirirana je grupom Magazin i Beach Boysima, sastavima čiji je on veliki fan. Pjesma najavljuje dolazak proljeća i unosi dozu iskrene, neopterećene sreće u dane pred nama. Tekst i glazbu novog singla potpisuje Miki Solus, a aranžman članovi njegovog benda i glazbeni producent Mark Mrakovčić, koji se uz aranžman pobrinuo i za produkciju. Novi singl je dobio i svoj spot, sniman one-take tehnikom, dakle u jednom kadru.

Spot koji odiše nevjerojatno pozitivnim vibracijama snimio je Dinko Doringo, koji se pobrinuo za montažu i kameru, prema scenariju i režiji Mikija Solusa. U jednom intervjuu Miki je izjavio: “Na ovoj našoj sceni ja sam Anakin Skywalker. Perspektivan sam i mlad, ali pitanje je hoću li ostati na ovoj strani ili ću “come to the dark side”.
Mikijeva glazba nosi u sebi nevjerojatnu količinu ležernosti, a tekstovi unose iznimnu pozitivu u svakodnevicu, stoga ni ne čudi strahovit rast popularnosti mladoga kantautora.

(1177)

Kategorija: Powerplay