PREDSTAVLJAMO IZVOĐAČE CMC FESTIVALA VODICE 2023. powered by Calzedonia

Željko Krušlin Kruška & Latino rasplesat će Vodice singlom “Pređimo na stvar”

Skladatelj, tekstopisac i pjevač Željko Krušlin Kruška ne sjeća se točno svojeg prvog nastupa na CMC festivalu, ali ga pamti po dobrome. Ove godine će izvesti pjesmu “Pređimo na stvar” i tako pokušati unijeti malo veselja među publiku, ali i u svakodnevicu svojih slušatelja.

Singl za koji glazbu i tekst potpisuje upravo Željko Krušlin Kruška nastao je u studiju Martina Žuneca, koji osim produkcije potpisuje i aranžman. Vedra, poetna pjesma sa specifičnim autorskim potpisom nosi pregršt pozitivne energije i kao stvorena je za ljetnu vodičku večer. Kod stvaranja pjesme, Kruška je u fokusu imao svoju najdražu ideju, a to je ljubav. Omiljene scene vezane uz ljubavne odnose opisao je pokušavajući biti lepršav i nepretenciozan.

U Vodice dolazi s bendom, a za publiku ima jedno malo iznenađenje – nastup će biti bitno drugačiji od dosadašnjih. Sve one željne dobre atmosfere pozivaju da dođu druge subote u lipnju u Vodice.

 

Učiteljice će nastupiti novom pjesmom “Usne ko grožđe”

Prije 9 godina su se sastale, a već godinu kasnije prvi puta nastupile na CMC festivalu s pjesmom “Luda kuća” koja je nakon toga postala veliki hit i najgledanija pjesma tog festivala. Ove godine Učiteljice dolaze opet i publici će predstaviti pjesmu “Usne ko grožđe” za koju se nadaju da će proći jednako dobro. Glazbu je napisao Dušan Bačić, a za tekst su udružili snage Dušan Bačić i Danijela Bogdanović. Aranžman potpisuje Bojan Dragojević.  

Već su u svojim početcima bile zapažene, nedugo nakon obaraju rekorde slušanosti na hrvatskim radio postajama i gledanosti na Youtubeu. Poznato je da je na njihovim koncertima već skoro puno desetljeće sjajna atmosfera, a ni ovogodišnji festival neće biti iznimka.

Kod publike, Učiteljice su uvijek bile omiljeni sastav, a singl “Usne ko grožđe” samo je nastavak onoga što predstavljaju u svojim pjesmama – vedru i pozitivnu glazbu koja poziva na ples. Na najljepšu ljetnu pozornicu pozivaju sve one željne odlične zabave, novih hitova i dobrog društva.

 

Prvi puta na festivalskoj pozornici nastupat će Marina Tomašević

S 15 godina je odradila prvu gažu, a devedesetih je postala jedno od najprepoznatljivijih lica na glazbenoj sceni. Sada nakon 45 godina karijere, prvi puta dolazi i na pozornicu CMC festivala u Vodicama. Za vodičku pozornicu odabrala je dinamičnu i strastvenu pjesmu “Ja ne mogu više bez tebe”. Autorica glazbe i teksta je Marina, a za aranžman je zaslužan Aleksandar Valenčić.

Pjesma za sve od 7 do 77, Marinin je ljetni glazbeni adut kojim će raspjevati festivalsku publiku. Uz glazbu, zaljubljena je i u slikarstvo, a nedavno je ostvarila i status slobodnog umjetnika za likovno stvaralaštvo.

Sa svojim dugogodišnjim iskustvom, zadarska pjevačica dobro poznaje Vodice i sigurni smo da će oduševiti publiku CMC Festivala na čiju pozornicu staje prvi put.

 

Nina Donelli zagrijat će festivalsku atmosferu pjesmom “Slobodna”

Već poznato lice festivala u Vodicama, i jedna od najpopularnijih izvođačica u rodnoj Sloveniji, Nina Donelli, prvi puta nastupila je na CMC festivalu tek što je prošla koju godinu iznad petnaeste. I od tada mu je vjerna, svoje ljetne hitove čuva upravo za vodičku rivu.

Dobro društvo, a uz njega i dobra pjesma, pravi su recept za zabavu i skupljanje simpatija publike, a Nina zna kako to sve savršeno iskombinirati. Tako je ove godine na pozornicu CMC festivala odlučila donijeti pjesmu za razvode. Glazbu potpisuje Raay koji je zaslužan i za aranžman.

Tekst su napisali Robert Pilepić i Nenad Ninčević koji su Nininu pretvorili ideju u duhoviti tekst. No, da bi se uživalo u pjesmi nije se nužno rastati – Ninin novi hit kao da je stvoren upravo za vruće ljetne noći i tulume svih koji se osjećaju slobodno.

 

Marko Vukes predstavit će se singlom “Od sada sam tvoj”

Mladi zagorski slavuj prepoznatljiva glasa na CMC festivalu u Vodicama prvi je puta nastupio 2017. godine. Sjajnu atmosferu s vodičke rive još i danas pamti, a već je tada pala odluka o njegovu ponovnom dolasku pod blješteće festivalske reflektore. Autor glazbe i aranžmana je Marin Bando, a tekst potpisuju Krešimir Tolj i Marko Zeljković Zelja.

Marko živi, ljubi i radi svoj posao iz snova pa se tako već počeo i pripremati za ovogodišnji festival. Sve to ne bi li publici priuštio doživljaj za pamćenje. Sigurno smo kako će prepoznatljiva snažna boja Markova vokala osvojit srca vodičke publike. Prvi album izašao je kada je imao nepunih 19 godina, a zahvalan je festivalima poput ovog jer na njima započeo svoju glazbenu karijeru.

(86)

PREDSTAVLJAMO IZVOĐAČE CMC FESTIVALA VODICE 2023. powered by Calzedonia